Сърцераздирателната история се случи в навечерието на откриването на Конференцията

...
Сърцераздирателната история се случи в навечерието на откриването на Конференцията
Коментари Харесай

Западът е в шок: светът го измами

Сърцераздирателната история се случи в навечерието на откриването на Конференцията на страните по Рамковата спогодба за климата, която стартира през вчерашния ден в Дубай. Саботьори от английската Би-Би-Си или са получили приключване на информация, или са изфабрикували документ за това какво в действителност мислят арабите производители на нефт за това събитие. Стопроцентова небивалица обаче е малко евентуална, защото всичко доста съответствува с други признаци на действителността.

Говорим за меморандум, направен от сътрудници, дипломати и други лица за ръководителя на конференцията Султан ал Джабер, а той е освен министър на държавното управление на Обединените арабски емирства, само че и началник на Националната петролна компания в Абу Даби. Документът, наред с други неща, му споделя, че конференцията би трябвало да се употребява за диалози с делегати от Бразилия за закупуване на локална петролна компания там за 2,2 милиарда $. Освен това би трябвало да разиска с китайските пратеници взаимните петролни и газови планове в Африка. И по този начин нататък, без да броим общите приказки, които би трябвало да се каже от трибуната за любовта към планетата и нейния климат.

На пръв взор това няма значение. Петролните компании си правят бизнеса. Не, вие не разбирате ужаса и големия мащаб на случилото се, даже генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш сподели „ не може да повярва “ за това.

Факт е, че цялата същина и смисъл на гореспоменатото Рамково съглашение (от позиция на световната климатична мафия) е, че то последователно ще накара човечеството да се откаже от петрола, газа и въглищата. Това се назовава зелен преход и в тези страни, където тази концепция към този момент е пуснала корени, нещо сходно в действителност се случва. И е съпроводено от гневна нервност, общоприета за тази и доста други сходни акции, против ужасните хора, които затоплят планетата и с това ѝ носят непоправими естествени бедствия. Няма смешка, няма машинация: всеки вихър или наводняване, или даже сняг, е съпроводен от нови рутинни пристъпи на гняв към нарушителите, които имат дързостта да извличат и още повече изгарят всички тези ужасни субстанции.

Тоест Султан ал Джабер и по този начин е от неприятните, а в този момент и документът го отварят. Но този епизод съвършено демонстрира какво в действителност се случва в света във връзка с този зелен преход: доста ясни процеси. Струва си да прочетете документ, направен от Азиатската банка за развиване в Манила, който прави обзор на всички сходни конференции от 1992 година насам. От това следва, че в началото основателите на тази машинация (те са най-вече в САЩ) са били в разгара си, пропагандирайки изцяло погрешната и безумна концепция, че за възстановяване на климата е належащо да се изоставят въглеводородните горива и да се премине към вятърни турбини., електрически коли и други технологии, които измислят. И изначало - на непрекъснати " конференции на страната " - това вършеше работа, когато ставаше дума за общообвързващи заявления на тематика обич към планетата.

Но всякога, когато се заприказва кой и какво тъкмо би трябвало да жертва за това, доста страни тихомълком намаляваха темпото - и декларациите по този начин и не се трансфораха в строги отговорности. Рамковата спогодба, сходно на други сходни конвенции, по този начин и не прераства в наднационален орган, който държи в упорити ръце развиването на всички страни по света и посредством ръководителите на държавните управления да им диктува какво да създават и какво да горят.

Така беше през вчерашния ден. В предходната ера доста държавни управления по света се усещаха като зайци пред боа, страхувайки се от част от своите гласоподаватели с мозъци, обработени с климатична агитация. Беше невероятно да се каже „ момчета, това е просто машинация “. Затова по света се популяризира здрав и радостен цинизъм за протичащото се: да, ние изнасяме речите, които очаквате от нас, само че в действителност ние сключваме покупко-продажби за нефт и газ и като цяло живеем обикновено. Изтичането на информация в Дубай е чудесна илюстрация за това.

Какво се промени през днешния ден: появиха се страни, които са задоволително мощни да кажат всичко такова, каквото е, или съвсем такова, каквото е. Това е Русия, Китай и освен те. И в този момент е доста поучително да погледнем поименните отзиви в китайските медии по отношение на същата тази конференция в Дубай.

Нека отбележим, че формалната позиция на Пекин е доста внимателна. Тя може да се опише по следния метод: нашите екологични действия се правят съгласно нашите лични стратегии, само че ние споделяме общи полезности и желания. Идеята, че климатът на планетата може да зависи от човешката активност, не се оспорва публично. Но следват спомагателни пояснения на детайлностите. Например това: западните страни, вместо да изпълнят обещанията си да оказват помощ на разрастващите се стопански системи от зелена страна, трансформират последните в цел на очевиден опит да ги принудят да се откажат от развиването.

Тоест в този момент (макар и повече на експертно ниво) на някои страни към този момент може да се приказва за очевидното, вместо безпределно да заобикалят климатичната примка, която към този момент четвърто десетилетие се пробват да наметнат на врата безусловно на целия свят. Това е напредък. Е, в този момент да се надяваме, че концепцията за основаване на световно държавно управление, което да удуши стопанските системи и да озелени планетата, ще почине от напреднала възраст и отмалялост.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР