Сърцераздирателна история: когато цялото прогресивно човечество отдавна е разбрало, че

...
Сърцераздирателна история: когато цялото прогресивно човечество отдавна е разбрало, че
Коментари Харесай

Западът ”освобождава” своето общество от вреден и опасен избор

Сърцераздирателна история: когато цялото прогресивно човечество от дълго време е схванало, че с цел да спасим планетата е належащо да спрем да ядем месо, а се появяват обособени отцепници, които...

Между другото, „ Изследователите опазиха месото благодарение на (съответната, т.е. месна) промишленост “- това не ви е смешка, а ужасно обвинително заглавие на публикация от “Ню Йорк Таймс ”. Те не се майтапят с сходни тематики - ето първите извънредно съществени редове: „ През 2019 година тридесетина водещи откриватели насочиха строго предизвестие в уважавано научно списание: с цел да се борим с изменението на климата и да подобрим човешкото здраве, светът би трябвало да фрапантно да понижат потреблението на алено месо. Но тези констатации бяха атакувани от Франк Мирлохнер, началник на Центъра за аграрни проучвания в Калифорнийския университет, който намерено твърди, че „ създателите популяризират радикална идеология срещу месото “. И през днешния ден демократите нападнаха Франк с извънредно разобличаване: става известно, че проучванията му са финансирани от аграрни корпорации.

Смятате ли, че животът в Америка през днешния ден се свежда до обезверено очакване на протест на демократите на изборите за Конгрес на 8 ноември? Или че британците (за тях и тяхното английско месо по-долу) мислят единствено за идващия министър-председател? Но за каква политика можем да приказваме, откакто към този момент дълги години всички поданици на тези и сходни по идеология страни нямат моралното право даже да ядат каквото желаят, а още доста друго не могат.

И в случай че се чудите за какво " груповият Запад " се държи несъответстващо по отношение на Русия и десетки други страни, то отговорът е доста елементарен: за какво би трябвало да бъдат съответни в атмосфера на непрестанен гнет по въпроси, които някак си постоянно са принадлежали към сферата на персоналния човешки избор? Паралелните погроми и отменяния на културата са доста съществено нещо, само че най-малко не можеха да пипат месото.

Тук не инцидентно се загатва Англия: в последните дни от късото и безславно царуване на Лиз Тръс там се разигра една прелестна история. Твърди се, че Лиз и нейната близка другарка, министърът на опазването на здравето Тереза Кофи, са решили да изоставят три значими области на работа. Едната касае битката с тютюнопушенето – по-точно публикуването на идващия проект за деяние в тази посока. Е, какво е изненадващо, в случай че освен от родината, само че и от Съединени американски щати, Холандия, Австралия, Индонезия и други страни идва статистика, която демонстрира, че от ден на ден хора пушат на всички места и изключително по-младото потомство? Нима даже в Англия има няколко политици, които най-малко по такива въпроси са в положение да признаят очевидното и по този метод да покачат рейтинга си? Те също бяха някак подготвени да признаят неуспеха на проекта за справяне с неравенството в опазването на здравето (богатите, изненадващо, живеят приблизително 19 години по-дълго от бедните).

И в тази красива страна имаше (и има) сходен провалил се проект за битка с дебелите сънародници. И тази битка се води с все едни и същи способи на напън: тези, които преяждат, в това число с месо и сладко, би трябвало да бъдат посрамени и унизени, би трябвало да бъдат оповестени за рискови за обществото единствено с обстоятелството на съществуването си. А нездравословните артикули би трябвало да се обложат толкоз доста, че да остане само да отслабнат. И тази стратегия, нашите две героини, също взеха решение да я изхвърлят. Може би поради обстоятелството, че самата здравна министърка, меко казано, не е по никакъв начин слаба.

Знаете какво се случи по-късно. Не съумяха. Въпреки че Тереза Кофи остана в кабинета, тя се реалокира на позицията министър на земеделието, по-близо до месото.

Но в последните дни на кабинета на Тръс британците направиха някои забележителни идеологически изявления. Трябва да ги проучите доста деликатно. Във Англия се оказва, че има " Съюз против затлъстяването и за здраве ", включващ 50 разнообразни организации. Ръководителят на Съюза Катрин Дженър ни споделя, че " депутатите не желаят техните гласоподаватели да живеят с хронични болести и обществото желае да ги улесни да вършат здравословен избор. " Приложена е статистика за това по какъв начин същото това общество ще продължи да купува даже обложена с налог захар, да не приказваме за месо.

Статистиката е лесна, в случай че знаете кого и по какъв начин да попитате. Винаги има хора, които крещят: " Аз съм подвластен, аз съм нищо, накарайте ме да пребивавам вярно! Измъчвайте ме! И го направете с другите, с цел да съм удовлетворен. "

И Катрин към този момент минава на по-високо ниво: свободата е, когато основават (Да - точно я създават) „ свободно общество – свободно от вредите, породени от нездравословната храна и питиета “.

И още изявления на идеолози. Например доктор Дан Полтър (министър на опазването на здравето от 2012 до 2015 г.) споделя: от края на 90-те се оказва, че се е появил междупартиен консенсус, че държавното управление има правото и даже задължението да се намесва по всевъзможен метод в живота на всички хора, без да ни молят, с цел да ги предпазим от " чумата " под формата да вземем за пример на нездравословна храна.

И желаете при подобен " консенсус " хората да са естествени и да се държат обикновено, да речем, по време на интернационалните спорове като сегашните?

Но ние забравихме за изменението на климата, за което се твърди, че е обвързвано с рогатите или други ядливи животни. Тоест всички тези рогати и копитни животни са нездравословни от всевъзможни гледни точки, в това число и климатични. Но по какъв начин? Добитъкът отделя (от двата края на тялото) метан, което мощно въздейства на климата. За това пишат тези тридесетина благородни американски откриватели, с чието споменаване започнахме диалога и с които не можем да спорим.

Но каква е разликата дали вредата от месото се изяснява с климата или със задължението на управляващите и деятелите да лекуват принудително всички? Резултатът е същият: непрекъснат всеобщ тормоз над хората. Те са принудени да мръзнат през зимата, с цел да навредят на Русия и да спасят климата, а също така, също с висши цели, те са принудени да ядат трева и зеленчуци. И това не е целият лист на издевателството. Нещо повече, всички упоменати акции би трябвало да бъдат направени световни, записани в някои документи на Организация на обединените нации и разнообразни конвенции.

Връщайки се към нашия калифорнийски ответник. От дългата публикация за неговите зверства научаваме, че е чиста корупция производителите на месо да разпореждат на учените да изследват добитъка и климата. Но кой тогава би трябвало да поръча това - намерете този храбрец. И апропо, тези тридесетина клоуни или анализатори, които ни споделиха през 2019 година, че кравите убиват климата - творили ли са си " науката " гратис?

Като цяло е мъчно да не ненавиждаме жителите на днешния Запад за това, което споделят или се пробват да създадат против нас. Но като цяло би трябвало да ги съжаляваме.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР