Сърцебиенето е свързано с усещане за удари на сърцето, които

...
Сърцебиенето е свързано с усещане за удари на сърцето, които
Коментари Харесай

Диета с картофи, ядки и риба намалява сърцебиенето

Сърцебиенето е обвързвано с чувство за удари на сърцето, които също могат да се почувстват като напрежение в региона на гръдния панер или все едно сърцето е нарушило ритъма си.

Въпреки че може да е належащо здравно обслужване, някои средства в домашни условия могат да оказват помощ да спрете сърцетуптенето. Нездравословният метод на живот предизвиква сърцетуптене. По-рядко то е резултат от здравно положение, написа на уеб страницата medicalnewstoday.com, представен от zdrave.to.

Чувството за “прескачане ” на сърцето може да се дължи на здравословни проблеми и изисква лекарска грижа:

• Аритмия 

• Сърдечна недостатъчност 

• Нарушена функционалност на щитовидната жлеза

Как да си помогнете сами, с цел да овладеете сърцетуптенето? Експертите дават следните рекомендации:

1. Практикуване на релаксиращи техники

Честите разходки в гората може да бъдат метод за прекъсване на сърцетуптенето. Релаксиращи техники, като йога и медитация, също могат да оказват помощ за понижаване на недоволствата. Стресът има доста неприятни последици върху здравето на индивида. Затова е целесъобразно да опитате медитация, надълбоко дишане, престояване повече време на открито, къси почивки от работа.

2.Намалете или елиминирайте приема на стимуланти

Симптомите могат да станат забележими, откакто употребявате стимуланти като: тютюневи произведения, опиати, кафе и някои типове чай, както и натриеви соли, подсладители, някои медикаменти и други

3.Съхранявайте електролитите уравновесени

Електролитите са молекули, открити в тялото, които оказват помощ да се трансферират електрически сигнали. Тези сигнали играят значима роля в регулирането на сърдечната периодичност. Човек може да усили броя на електролитите в тялото си като яде храни, богати на натрий, калий, калций, магнезий. Нормалната диета нормално обезпечава задоволителен източник на натрий. Следните храни имат високо наличие на калий: картофи, банани, авокадо, спанак, млечни артикули. Магнезият се среща в ядките и рибите. 

Може да бъде изкушаващо да приемате тези хранителни субстанции посредством добавки. Човек би трябвало да се съветва с доктор, преди да тества каквито и да е добавки, изключително в случай че приема медикаменти, отпускани с рецепта.

4. Избягвайте несъразмерната приложимост на алкохол

Алкохолът нормално не покачва сърдечния темп. Докато пиенето с сдържаност не е наложително проблематично, някои проучвания въпреки всичко демонстрират, че даже една напитка дневно може да усили риска от развиване на предсърдно мъждене. А сърцетуптенето е единствено един признак на това положение. 

5.Тренирайте постоянно

Ходенето може да помогне за подсилване на сърцето и понижаване на сърцетуптенето. Упражненията може да подобрят цялостното сърдечносъдово здраве и да възстановят естествения темп на сърцето. Това може да помогне и за понижаване на напрежението и безпокойството. 

Също по този начин е реалност, че някои извършения могат да провокират сърцетуптене при значително хора и по тази причина е значимо те да се разпознават и заобикалят.

Съветите, изброени нагоре, могат да оказват помощ да спрете сърцетуптенето и да намалите появяването му. Попитайте лекаря, в случай че чувството продължава повече от няколко секунди. Това може да значи положение, което изисква лекуване.
Каква е естествената периодичност на пулса в минута?
За естествен пулсът се смята в случай че е към 70 удара в минута. Цифрите не би трябвало да се одобряват безусловно. 10 удара допълнително или по-малко също е в норма. За лекарите е по-важно по какъв начин сърцето на пациента дава отговор на случаите с натоварване. Така че значима е функционалността при натоварване на органа и способността му за бързо възобновяване.

Според признатите правила в медицината, в случай че пулсът е над 90 удара - положението се назовава тахикардия. Когато е по-малък от 50 удара - то е брадикардия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР