Сърцата им да бъдат изгорени и закопани - така говорят

...
Сърцата им да бъдат изгорени и закопани - така говорят
Коментари Харесай

Мислех, че дъщеря ми е чудовище


" Сърцата им да бъдат изгорени и закопани " - по този начин приказват за хомосексуалните хора в Русия. Унижават ги, пребиват ги, подлагат ги даже на така наречен " коригиращи изнасилвания ". Тук Ви описваме няколко персонални истории:

„ Сърцата им да бъдат изгорени и закопани " - това предложение пристигна от известния съветски ефирен водещ Дмитрий Кисельов в най-гледаното време по централната съветска телевизия. Ставаше дума за гейовете и лесбийките, които в Русия назовават „ хора с нетрадиционна полова ориентировка ". Кисельов е пътеводната звезда на съветската медийна агитация. Той лъже, насъсква, наскърбява - и по този начин си печели боготворене. Предложението му за изгарянето на сърцата незабавно получи овации в студиото. Ловната акция против хомосексуалните стартира точно с този стартов изстрел, който бе даден през 2012 година.
Редакцията предлага
Като в Средновековието

Година по-късно във Волгоград беше погубен 20-годишен юноша. Защото бил хомосексуален. Главата му беше разрушена с 20-килограмов камък. От ненавист.

Малко по-късно Думата одобри по този начин наречения „ закон против хомосексуалните ", според който на наказване подлежат вече даже хора, които в наличието на малолетни показват позитивно мнение за хомосексуалните. По този метод страната иска да ограничи „ пропагандата на нетрадиционната полова ориентировка ".

Логичният извод: даже тези, които просто пазят хомосексуалните жертви на принуждение, към този момент подлежат на наказване. За гейовете и лесбийките в Русия това значи едно: те не могат да разчитат, че страната ще ги пази от закани, унижения и експанзия. Въпреки че в Русия хомосексуалните връзки публично са позволени.

Оттогава изминаха пет години, а хомофобията, която фактически е узаконена, се популяризира от ден на ден. Който проповядва ненавист против хомосексуалните, може освен да изкарва положителни пари в телевизионните шоута, само че явно и да събира електорална поддръжка. Или най-малко в избрани православни среди. Всички, които публично насъскват против хомосексуалните, считат себе си за бранители на така наречените „ обичайни полезности ", за крепители на моралните темели на руското общество, което „ прогнилият Запад " атакува извън. Ни повече, ни по-малко.

В резултат от всичко това депутатът в Думата Виталий Милонов може да си разреши да вземем за пример обществено да наскърбява жителя на своята страна Борис Конаков. Безнаказано. „ Пе*ал, който разнася СПИН " - по този начин Милонов назовава Конаков, единствено тъй като младежът стачкува против преследването на хомосексуални в Чечения.

И още последици от фактическото легализиране на хомофобията. Майката на една госпожица на име Наталия признава, че е подготвена „ да лази на колене и да се моли на Бога да направи щерка ѝ нормална като всички останали ". И че се e „ отвратила като от страшилище " от щерка си, когато Наталия ѝ разказала, че обича не момчета, а девойки. В последна сметка майката въпреки всичко се преборила със себе си. Щастие за Наталия, за каквото единствено мечтаят мнозина други младежи. Защото има задоволително истории за татковци, които пребиват дъщерите си. И за родители, които прогонват от домовете си своите хомосексуални деца. Правозащитниците записват и случаи на по този начин наречените „ коригиращи изнасилвания ", при които родители затварят хомосексуалните си дъщери в една стая с изнасилвач…

И още: милионерът Герман Стерлигов откри из цяла Русия. И никой даже не се сеща, че този непоносим надпис доста припомня за нацисткия „ Вход неразрешен за евреи ". Да не си помислите единствено, че някой е подал тъжба против Стерлигов. Руските медии по-скоро се вълнуват от прекомерно високите цени на хляба.

Така наподобяват табелките в магазините на съветския бизнесмен Герман Стерлигов

Бизнесменът Стерлигов, който преди време имаше даже президентски упоритости, пропагандира същия метод на живот, за който се застъпва и депутатът Милонов: децата, кухнята, черквата. Служителите на предприемача обаче очевидно са доста по-толерантни, откри младият блогър Кирил Егор, който самичък е хомосексуален. Със своята камера той умерено влиза в магазините на Стерлигов, въпреки че в действителност му е неразрешено.

Истории, цялостни с болежка и обезсърчение

И най-после: към този момент никой не пита за ориста на тези повече от 100 хомосексуални мъже, които в един скришен чеченски затвор бяха подложени на унижения, пердах и изнасилвания. Вестник „ Новая Газета ", който е с сериозна настройка към властта, писа в продължение на месеци за това. Почти единствен в цяла Русия. В чужбина абсурдът се популяризира доста по-бързо. В наличието на съветския президент Владимир Путин немската канцлерка Ангела Меркел даже обществено сложи въпроса по време на визитата си в Сочи. По това време един от преследваните хомосексуални мъже в Чечения, Виктор от град Аргун, към този момент бе съумял да избяга.

Борис, Наталия, Кирил, Виктор - всички те ни разказват историите си. Истории, цялостни с болежка и обезсърчение, само че и с кураж. Истории за тяхната хомосексуална обич, която е напълно беззащитна в страната на име Русия.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР