Съревнованието между САЩ и Китай в Индо-Тихоокеанския регион не бива

...
Съревнованието между САЩ и Китай в Индо-Тихоокеанския регион не бива
Коментари Харесай

US съветник: Съперничеството с Китай не трябва да предизвика нова Студена война

Съревнованието сред Съединени американски щати и Китай в Индо-Тихоокеанския район не трябва да се трансформира в нова Студена война. Това разяснява съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан , представен от Ройтерс.

По-рано в четвъртък , че Азиатско-тихоокеанският район не би трябвало да се връща към напрежението от епохата на Студената война, и предизвести да не се образуват дребни кръгове на геополитическа основа.

В тирада посредством видеовръзка пред австралийския институт Lowy, Съливан сподели, че , с цел да слагат по-голям акцент върху Индо-Тихоокеанския район, където желаят да сведат до най-малко опцията за спор.

В отговор на въпроси Съливан се опита да омаловажи опасенията за риска от нова Студена война с Китай.

" Всички тези приказки, че Съединени американски щати и Китай влизат в спор и нова Студена война... ние имаме избор да не вършим това ", сподели той.
 Съветник на Байдън: Президентът отхвърли правилото
Съветник на Байдън: Президентът отхвърли правилото " Америка на първо място "

Подобен принцип в действителност слага Съединени американски щати на последно място…

" Можем да изберем да продължим с това, което президентът Байдън назовава " мощна конкуренция " , в която ще се конкурираме в голям брой сфери, в това число стопанска система и технологии, и ще отстояваме нашите полезности. Също по този начин обаче признаваме, че Китай ще бъде фактор в интернационалната система в обозримо бъдеще ", добави съветникът по националната сигурност на Щатите.

Съливан уточни още, че тактиката на Съединени американски щати за създаване на " мрежа от съюзи " в международен мащаб е довела до подписване на пакта с Австралия и Англия , до взаимна работа с Австралия, Индия и Япония за доставка на ваксини за ковид и до основаване на съвет с Европейски Съюз за състезаване с Китай в региона на новите технологии.
 Блинкън: Съединени американски щати и съдружниците ще работят, в случай че Китай нападне Тайван
Блинкън: Съединени американски щати и съдружниците ще работят, в случай че Китай нападне Тайван

За доста страни в района и отвън него нарушение на статуквото е забележителна опасност за мира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР