Съревнованието между Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава, въпреки че

...
Съревнованието между Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава, въпреки че
Коментари Харесай

Меси мачка CR7

Съревнованието сред Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава, макар че вече не играят в едно състезание.

Мачът сред Интер Маями и Филаделфия (4:1) за Купата на лигата притегли повече фенове (930 милиона), в сравнение с всички мачове от шампионата на Саудитска Арабия взети дружно тази седмица (340 милиона).

Първият мач за трофей на международния първенец на американска земя - за Купата на лигата против Нешвил, ще играе на 20 август. Домакин ще е стадион " Джеодис Парк ", домашната сцена на Нешвил, който може да побере 30 000 фенове.

Купата на лигата е клубен шампионат, в който играят тимове от Съединени американски щати и Мексико. От тази година то е публично съревнование под егидата на КОНКАКАФ. Първите три тима в Купата на лигата автоматизирано се класират за Купата на първенците КОНКАКАФ.

Интер Маями, където играе Лионел Меси получи покана да взе участие в най-авторитетния южноамерикански шампионат Копа Либертадорес, който е еквивалент на Шампионска лига.

Още преди повече от месец от южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ оповестиха, че възнамеряват да отворят места за американски тимове в своя шампионат и това към този момент е реалност.

Меси в никакъв случай не е играл в южноамериканския футбол, той напусна Аржентина като дете и до 2021 година прекара целия си живот в Барселона, а по-късно бе в Пари Сен Жермен за две години, след което през това лято се реалокира в Маями.

В Южна Америка са решени да създадат всичко за Меси, в това число това премеждие, Интер Маями, който не принадлежи към южноамериканската конфедерация, да получи покана да играе в Шампионската лига на Южна Америка с колоси като Бока Хуниорс, Ривър Плейт, Фламенго, Палмейрас, Интернасионал, Сао Пауло...

Първият човек на аржентинския футбол Клаудио Тапиа публично изпрати поканата на Интер Маями да се причисли към Копа Либертадорес по искане на президента на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

В кариерата си Меси е спечелил всичко, което може да се завоюва, тъй че в този момент той ще има шанса да се бори за най-ценния трофей в Южна Америка, макар че с изключение на грандовете на този континент е мъчно да се повярва, че различен би могъл да завоюва тази купа, макар че във футбола се случват чудеса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР