Сардониксът е кристал, известен още с името камък от Сарда.

...
Сардониксът е кристал, известен още с името камък от Сарда.
Коментари Харесай

Сардоникс - значение и свойства

Сардониксът е кристал, прочут още с името камък от Сарда. Той е прочут в Европа още от древността.

Християнската просвета също не го подминава, там е камъкът на деятел Филип. Древните различавали мъжки и женски Сардоникси. Женските били определяни като такива поради меките нюанси на цвета на камъка.

Това е кристал, вариация на по-добре познатият оникс и се познава незабавно по верните, паралелно редуващи се бели, розови, кафяви и тъмночервени линии.

В историята на камъните той заема място с необятното си потребление при изработката на камеи. Най-добрите антични камеи, непокътнати и до през днешния ден, са изрязани с този кристал. Най-добрите Сардоникси се намират В Южна Америка, по-точно на територията на Уругвай.

Лечебни свойства на Сардоникса

В остарели лечебни книги се предлага камъкът да се стрие, разтвори във вода и да се пие при болки в стомаха и отичане на корема. Пак там се твърди, че женският Сардоникс ще помогне на дамата да забременее, а мъжкият лекува раните, стопира кръвотеченията и лекува язвите по всички елементи на тялото.

Съвременната медицина регистрира опциите на Сардоникса да регенерира и стяга костите при фрактури, да лишава болката, да профилактира ендокренната система и далака и по тази причина се употребява в литотерапията.

Магически свойства на Сардоникса

 Сардоникс за сполучлив брак

В Индия от древността камъкът е знак на триумфа и положителния шанс. В Европа символизират виталната мощ и сполучливия брак. Вярвало се, че камъкът пази своя собственик от невярност и изменничество.

Камеите, гравирани от Сардоникс, били амулет при дълги и рискови пътувания в предишното. Затова за мощен амулет, даващ мощ, храброст и за опазване от беди се избирал този кристал.

Има и разбиране, съгласно което Сардониксите улесняват достъпа до скрити познания, оказват помощ да се разбере информацията от всевъзможен вид, както и да се осмислят законите на света. Той подмладява, удължава живота, зарежда със храброст и смелост, жизнеспособност и самоконтрол.

Маговете го употребяват, с цел да ускори ясновидските им качества. Религията, идеологията и науката го имат за собствен камък.

За коя зодия е предопределен Сардоникс

Сардониксът се употребява като амулет, подобаващ за зодия Дева. Той въздейства на черния дроб, далака и храносмилателната система. Свързан е със слънчевия сплит и 3-та чакра, която ръководи волята, страстите и въображението.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР