Сърджан Джокович, бащата на световния №1 Новак, за пореден път

...
Сърджан Джокович, бащата на световния №1 Новак, за пореден път
Коментари Харесай

Бащата на Джокович твърд: Новак ще направи това, което е най-добро за него

Сърджан Джокович, бащата на международния №1 Новак, за следващ път накара света на тениса да приказва за това дали синът му е имунизиран против КОВИД-19 и дали ще вземе присъединяване на Australian Open.

20-кратният първенец от Големия шлем продължава да не дава съответен отговор по тематиката, само че поръчката му за присъединяване на първия за годината шампионат от Големия шлем най-малко краткотрайно спря полемиките по тематиката.

Сърджан Джокович обаче даде изявление, с което даде мотиви за размисъл, защото сподели, че австралийските управляващи „ би трябвало да разрешат “ на сина му да играе и че „ би трябвало да решат “ дали да позволен сърбина в страната си.

„ Те би трябвало да решат дали ще позволен Новак. Ако решат (да не го допускат), би трябвало да стоят зад решението си. Той е спечелил Australian Open 9 пъти, в този момент желае да играе, само че би трябвало да му разрешат да играе. Новак ще направи това, което счита за най-хубаво за себе си, никой не може да наложи мнението си върху него “, сподели Сърджан пред сръбска телевизия.

Думите му незабавно дадоха мотив за полемика за опцията Джокович да потърси по този начин нареченото особено „ здравно изключение “, което да му разреши да играе на Australian Open и без да е имунизиран.

Въпросното изключение може да бъде направено в няколко доста съответни случая и би трябвало да бъде доказано пред две обособени самостоятелни медицински комисии.

Изключение ще бъде направено за хора със следните случаи:

• История на анафилаксия (остра алергична реакция) към съставен елемент от всички утвърдени ваксини

• Тежко неподходящо събитие вследствие от първа доза на утвърдена ваксина. Събитието се смята за съществено, в случай че е довело до хоспитализация или до забележителна некадърност

• Намиращи се все още в остро здравно положение

• Възпалително сърдечно заболяване в последните 6 месеца

В същото време измежду изключенията не попадат положения като фамилна история, хронично здравно положение, странични резултати или алергии към други ваксини, бременност и желания към ваксина, която не е утвърдена от австралийските управляващи.

По тематиката с имунизацията на Джокович по-рано през днешния ден приказва и турнирният шеф Крейг Тайли, който призна, че няма информация за статута на международния №1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР