Сърдечното заболяване е №1 причина в света за смърт със

...
Сърдечното заболяване е №1 причина в света за смърт със
Коментари Харесай

Внимание, Дами! Ако Видите Някои От Тези Симптоми Веднага Отидете На Лекар, Може Да Е Сериозно!

Сърдечното заболяване е №1 причина в света за гибел със 17.3 милиона смъртни случая годишно. 43,8 милиона дами сега живеят с някаква форма на сърдечно-съдови болести.

Какво е сърдечен удар?
Инфарктът е увреждане на сърцето и най-честата причина е задръстване от мастно вещество, наречено " плака " в коронарните артерии и кръвоносни съдове. В резултат се следи прекъсване на достъпа на кръв към избрана част от сърцето, което от своя страна значи дефицит или цялостна липса на хранителни субстанции и най-много О2.

Ранните предупредителни признаци на сърдечен удар, който може елементарно да се пропуснат, а те са:

•Необичайна отмалялост
Бъдете нащрек за умората, която е ново появила се или е неочаквана и тежка.
•Чувство на тежест в гърдите, която се съпровожда от отмалялост може да бъде ранно предизвестие.
Изпотяване и дефицит на въздух.
•Болка в области, разнообразни от гърдите - Болката е сигнал, че нещо не е напълно наред и това не постоянно показва точното местонахождение на същинския проблем. Болки в челюстта, болки в гърба или болки в едно от рамената може да бъде ранно предизвестие от сърдечен удар.
•Усещане за прилепяне във региона на гърдите - Болката в рамото, шията, гърба или челюстта, която се е появила последователно или ненадейно
•Болки в стомаха
•Гадене
•Недостиг на въздух или замаяност

Съвети за понижаване на риска от инфаркт

Здравето на коронарните артерии играе голяма роля за риска от инфаркт. Вашите артерии могат да се увредят от отрови и инфектиране

Ето някои превантивни ограничения, които можете да предприемете:

•Добавка с куркумин е с мощни противовъзпалителни свойства и оказва помощ да се понижи натрупването на плаки в артериите.
•Внимавайте със захарта - Проучване от 2014 година демонстрира, че тези, които употребяват сред 10% и 24% от ежедневните си калории от добавена захар имат 30% по-висок риск от гибел от сърдечно-съдови болести.
•Витамин С и рибено масло - Витамин С е антиоксидант, който защищава артериите от разваляне. Изследванията демонстрират, че имате по-голям късмет от гибел от коронарна болест на сърцето, в случай че не приемате задоволително от този витамин. Рибеното масло е за още по-голяма отбрана, защото оказва помощ да се разширят артериите и кръвта се придвижва по-лесно.
•Умерени извършения - Проучванията демонстрират, че дамите, които вземат участие в ежедневната умерени извършения имат понижен риск от сърдечни офанзиви спрямо неактивните дами. Въпреки това, тези, които вършат под напрежение активност на ден, са с нараснал риск (15). Така че не прекалявайте!
•Яжте плодове и зеленчуци - Хранене с повече плодове и зеленчуци дневно понижава риска от коронарна болест на сърцето с към 20 на 100.
•Спри да пушиш - Пушенето усилва равнищата на фибриногена - протеин в кръвта, който покачва риска от рискови кръвни съсиреци и инфаркт. Добрата вест е, че, откакто спрете цигарите равнищата на фибриноген падат незабавно и се възстановяват в границите на 2-3 години.
•Яжте чесън - Чесънът е прочут за намаление на кръвното налягане, което понижава риска от сърдечен удар. Ако не сте почитател на чесъна може да го заместите с добавки с чесън. Дозата е минимум 480 мг всекидневно, с цел да бъде най-ефективни.

Милиони дами са наранени от сърдечни болести, написа Блиц. Добрата вест е, че имате надзор дали да бъдете една от тези дами.
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР