Сърдечната хирургия е една от най-сложните области в медицината. Специалистите

...
Сърдечната хирургия е една от най-сложните области в медицината. Специалистите
Коментари Харесай

По кое време от денонощието е сърдечните операции са най-успешни?

Сърдечната хирургия е една от най-сложните области в медицината. Специалистите са високо ценени и всеки ден се бележи прогрес в региона, като се вършат разнообразни нововъведения.

Традиционно интервенциите се правят заран. Най-вече плановите. Графикът на хирурзите е напълнен до обяд, а по-късно се занимават със незабавни случаи или амбулаторни прегледи.

Изследванията обаче сочат, че с най-висока успеваемост са тези сърдечни интервенции, които са се провели следобяд. Учените настояват, че сърдечният темп има директна връзка със самата оперативна процедура. А защото сърцето работи най-усилено и добре следобяд, има максимален късмет да се възвърне, в случай че оперативната интервенция се състои точно в този интервал.

Като цяло заран организмът към момента работи едва и дейните физически действия могат даже да претоварят сърцето и кръвообращението. Идеалното време за психическо и физическо натоварване е сред 16.00 и 19.00 часа. В този интервал е добре да се възнамеряват спортните занимания, ученето, по-важната работа, а също и интервенциите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР