Сърдечна фибрилация е предизвикала отпадането на норвежката биатлонистка Ингрид Ландмаркс

...
Сърдечна фибрилация е предизвикала отпадането на норвежката биатлонистка Ингрид Ландмаркс
Коментари Харесай

Норвежка биатлонистка има сърдечни проблеми, но ще продължи кариерата си

Сърдечна фибрилация е провокирала отпадането на норвежката биатлонистка Ингрид Ландмаркс Тандреволд от вчерашния спринта годен за Световната купа в Оберхоф (Германия), съобщи самата тя пред NRK.

Норвежката бе по своята последна обиколка от 2.5 километра по тежкото трасе в немския зимен център когато просто се свлече на земята, след което и бе оказана здравна помощ на място, преди тя да бъде откарана с кола за спешна помощ в локалната болница.

„ Имам сърдечна фибрилация. След последния изстрел се почувствах доста зле и в действителност изгубих цялата сила в тялото си. Веднага разпознах признаците, това ми се е случвало единствено един път преди повече от четири години “, сподели Тандреволд.

„ Тогава бях прегледана както в Германия, по този начин и вкъщи в Осло и не откриха аномалии. Също по този начин ревизирах сърцето си преди този сезон и нямаше проблеми. В момента не съм изключително уплашена или обезпокоена. Съжалявам единствено, че се случи. Със сигурност ще забележим по какъв начин се усещам на следващия ден, само че към този момент ще продължа участията си по проект “, добави 24-годишната биатлонистка.

Сърдечната фибрилация е положение на сърцето, при което обособени групи мускулни нишки на сърдечния мускул се свиват по друг и некоординиран метод, вследствие на което сърцето губи способността си да прави координирани контракции, което води до неефективност на работата на този орган.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР