Сърбия вижда Русия като един от ключовите участници в бъдещето

...
Сърбия вижда Русия като един от ключовите участници в бъдещето
Коментари Харесай

Сърбия винаги е обичала Русия

Сърбия вижда Русия като един от основните участници в бъдещето на света. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАСС.

„ За Сърбия контактът с съветския президент е постоянно значимо събитие. С господин Владимир Путин обсъдихме доста значими неща. Ние сме благодари за поддръжката за териториалната целокупност на Сърбия. Не приказвам просто за поддръжка на думи, а за поддръжка в ЮНЕСКО. Благодарение на тази поддръжка, през днешния ден сръбският народ не е показан от хората, отговорни за геноцида.

Сърбия съвсем на 100% зависи от съветския газ, а ние използваме от ден на ден газ. Разговарях с Алексаей Милер и мисля, че в наличието на президента Путин ще можем да сключим някои доста значими енергийни покупко-продажби. Надяваме се на вложения в нововъведения и промишление паркове.

Ние имаме чудесно военно съдействие. Наскоро в Сърбия гостува съветският министър на защитата Сергей Шойгу и ние получихме шест изтребителя МиГ-29. Ние желаеме да купим още въоръжение, като сега водим договаряния.

Тук хората постоянно са обичали Русия. Ние сме дребна страна и единствено с помощта на ръководството на президента Владимир Путин, вниманието е ориентирано към Сърбия. Ние имаме прелестно съдействие и през тази година свършихме доста работа.

Белград чака помощ от Русия и доближаване със страната. Гражданите ни чакат, че нашата войска ще бъде подсилена с съветски оръжия. Нашето съдействие е значимо за нас “, съобщи Вучич.

Той акцентира, че сега се работи по още няколко покупко-продажби с съветската страна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР