Сърбия възнамерява да запази независимата си политика по отношение на

...
Сърбия възнамерява да запази независимата си политика по отношение на
Коментари Харесай

`Вучич: Няма да въвеждаме санкции срещу Русия въпреки силния западен натиск

Сърбия има намерение да резервира самостоятелната си политика във връзка с отхвърли от въвеждане на наказания против Русия макар мощния напън на Запада. Това съобщи сръбският държавен глава в изявление на ТАСС Андрей Кондрашов, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Когато спорът в Украйна стартира, аз споделих, че не знам по какъв начин ще се развият събитията. Тогава взехме решение на държавно ниво да осъдим спора, както и всички останали, само че посочихме, че нашата позиция е да не вкарваме наказания (срещу Руската федерация). Ние казахме, че знаем какво е да бъдат въведени наказания против вас. Става въпрос за другарски народ и би било незаслужено да се постъпи по този начин с съветския народ “, изясни Вучич.

Той означи, че Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела наказания против Русия все още. По думите му на всички събития на интернационално ниво, в които взе участие Сърбия, главната тематика е глобите против Русия.

„ Минаха тъкмо две години (от началото на военния спор – бел.ред). (…) Имате доста другари в Европа, само че всички те вкараха наказания против Русия. Единствената страна, която не вкара наказания е дребната Сърбия “, уточни Вучич.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР