Сърбия ще води независима политика, като напредва по пътя към

...
Сърбия ще води независима политика, като напредва по пътя към
Коментари Харесай

Вучич няма да угажда на никого със санкции и критики срещу Русия и Китай

Сърбия ще води самостоятелна политика, като напредва по пътя към Европейски Съюз и поддържа другарски връзки с Русия и Китай. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАСС.

" Сърбия ще остане свободна, суверенна и самостоятелна страна, която ще взема свои лични решения и ще продължи да следва пътя си към Европейски Съюз, макар че има доста хора в Европа, които биха желали да я отклонят от този път. Сърбия със същата горделивост ще продължи да поддържа обичайното си другарство и възможно най-добрите отношения с Китайската национална република и Руската федерация ", акцентира той.

Вучич бе безапелационен, че страната му няма да постанова наказания против Русия или постоянно да подлага на критика Москва и Пекин единствено с цел да " угоди на някого ".

" Няма да се стремим да угодим на никого. Нашата цел е да създадем всичко значимо в полза на нашия народ, жителите на републиката, а не в полза на която и да е друга страна или организация ", посочи той.

След вчерашния максимален до този миг митинг в столицата Белград Александър Вучич в материал за ТАСС твърди, че революция или принудително завладяване на властта в Сърбия са невъзможни, защото народът ясно е изразил своята поддръжка за ръководещите и след извършеното наново гласоподаване в някои изборни сектори.

От 18 декември опозицията организира ежедневни протести срещу резултатите от изборите пред централата на изборната комисия, настоявайки за отменяне на изборните резултати, съгласно които ръководещата Сръбска прогресивна партия (СНС) завоюва 46,72 % от гласовете, а опозиционната " Сърбия против насилието " зае второ място с 23,56 %. Социалистическата партия на Сърбия е трета с 6,56 %.

Международната задача за наблюдаване на вота съобщи, че СПП е спечелила незаслужено преимущество заради пристрастност на медиите, несвоевременно въздействие от страна на президента Александър Вучич и изборни нарушавания, като да вземем за пример пазаруване на гласове.

Сръбските управляващи отхвърлят каквито и да било нередности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР