Сърбия ще стане първата европейска държава, която ще произвежда Sinopharm.

...
Сърбия ще стане първата европейска държава, която ще произвежда Sinopharm.
Коментари Харесай

Сърбия започва производство и на китайската ваксина Sinopharm

Сърбия ще стане първата европейска страна, която ще създава Sinopharm. Това съобщи през днешния ден президентът на балканската страна Александър Вучич, съобщи Агенция Франс Прес.
Вучич разгласи, че през идващите две седмици ще бъде подписана договорка за градежа на " фабрика за ваксини " и тя ще бъде построена с поддръжката на Китай и Обединените арабски емирства. " Ще стартираме да произвеждаме имунизацията незабавно след 15 октомври ", сподели Вучич пред публичната телевизия RTS след среща с фактическия държател на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахян в Абу Даби, написа БГНЕС.
 Китайските ваксини против ковид - мъглата какво могат и какъв брой са безвредни е доста гъста Китайските ваксини против ковид - мъглата какво могат и какъв брой са безвредни е доста гъста
Освен към този момент станалата нарицателна съветска ваксина против ковид " Спутник V ", която Европейската организация по медикаментите (EMA) към момента п...
В мнения, водени от публичната телевизия на RTS, Вучич добави, че откакто фабриката бъде построена, Сърбия ще даде имунизацията на страните от района. " Това, което научих довечера, е, че ще би трябвало да предоставяме имунизацията в целия район, даже на индустриални цени ", сподели Вучич.
Въпреки, че е страна-кандидатка за участие в Европейски Съюз, Сърбия поддържа тесни дипломатически и стопански връзки с Москва и Пекин и употребява деликатния баланс, с цел да стане най-бързият производител на ваксини в континентална Европа. Балканската страна е осигурила солидни доставки на Sinopharm и съветската Спутник V, което й разреши да имунизира към 1,5 милиона от своето 7 милионно население.
Докато Европейският съюз започва програмата си за имунизация в своите 27 държави-членки в края на декември, бедните страни отвън неговите граници в Западните Балкани бяха оставени да се оправят сами. През февруари Сърбия получи авансово утвърждение да стартира производството и на имунизацията Спутник V и съобщи, че производството ще стартира в средата на май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР