Сърбия ще продължи да купува оръжие от "приятелски държави" въпреки

...
Сърбия ще продължи да купува оръжие от "приятелски държави" въпреки
Коментари Харесай

Александър Вулин: Сърбия не се бои от заплахата от санкции заради покупката на руско оръжие

Сърбия ще продължи да купува оръжие от "приятелски страни " макар надвисналата опасност от американски наказания при положение на бъдещи доставки на оръжие от Русия, съобщи през днешния ден сръбският министър на защитата Александър Вулин, представен от Асошиейтед прес.

Вулин съобщи, че "Сърбия не е колония " и сама ще взема решение по какъв начин да заздравява и екипира въоръжените си сили.

Американски представители приказват намерено за налагане на наказания на Сърбия, в случай че Москва й изпрати нови оръжия, изключително такива, които могат да застрашат сигурността на прилежащите страни членки на НАТО.

Сърбия неотдавна получи система за противовъздушна защита от Русия, която й обезпечи и изтребители, бойни хеликоптери и бронетранспортьори.

Вулин, прочут с проруските си позиции, сподели, че последните доставки на съветско оръжие са предопределени за защита. Той сподели, че няма аргументи за наказания от "никоя страна, която зачита интернационалното право и правото на Сърбия да взема решение без значение по какъв начин да се въоръжава ", цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Покупката на съветско оръжие от Белград провокира безпокойствие на Запад и измежду съседите на Сърбия на фона на възходящо напрежение в Западните Балкани.

Въпреки че публично се стреми към участие в Европейския съюз, популисткото сръбско държавно управление продължава да заздравява околните си политически и военни връзки с Русия, както и с Китай, показва АП.

Сърбия разгласи, че няма да взе участие в НАТО, и отхвърли да се причисли към западните наказания против Русия поради нейната политика в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР