Сърбия ще получи 943 милиона евро от китайски инвеститори за

...
Сърбия ще получи 943 милиона евро от китайски инвеститори за
Коментари Харесай

Сърбия ще получи близо 1 млрд. евро от Китай за високоскоростна железница

Сърбия ще получи 943 милиона евро от китайски вложители за построяването на третата част от високоскоростна железница, свързваща Белград с Будапеща, което би трябвало да усъвършенства транспортните връзки сред района и останалата част от Европа, написа скопското електронно издание „ Фактор “.
Вицепремиерът и министър на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович подписа съответният контракт с китайските вложители на срещата в София.
„ Това е най-важният план за района сега и тук не приказваме единствено за Сърбия. С него се свързва Централна Европа с пристанището в Пирея в границите на китайската самодейност „ Един пояс – веднъж “, съобщи Михайлович, представен от ИА " Фокус ".
„ Фактор “ разяснява, че китайски и съветски компании към този момент строят първите 75 километра от ж.п. линията, а с днешния контракт Сърбия е поела ангажимент да построи още 108,1 километра, като работните действия ще стартират през 2019 година.
Този план, написа македонската медия, би трябвало да направи Сърбия авторитетна директна страна на европейския транспортен кулоар номер 10.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР