Сърбия се надява да започне изграждането на своя участък от

...
Сърбия се надява да започне изграждането на своя участък от
Коментари Харесай

Сърбия започва строежа на Турски поток през март

Сърбия се надява да стартира построяването на своя сектор от газпровода " Турски поток " за пренос на съветски природен газ към Европа през март идната година.

" Srbijagas към този момент е в контакт с компании, които построяват 1000 км тръбопроводи годишно, а строителството в Сърбия се чака да стартира сред 1 и 15 март 2019 година ", споделя шефът на държавната енергийна компания Srbijagas Душан Баятович пред частната TV PRVA.

Очаква се строителните работи да лишават 7-8 месеца, счита Баятович.

Миналия месец Баятович разгласи, че Сърбия е подала нужните документи за построяването на газопровода на своя територия, а отговорът се чака през идващите 60 дни. Той чака утвърждението на европейския енергиен регулатор до края на януари.

Проектът се реализира според разпоредбите на Третия енергиен пакет и няма никакви юридически или стопански аргументи за крах, отбелязва Баятович. " Затова срокът от 2020 година за довеждане докрай на строителството е реален ", споделя той.

Srbijagas сега договаря с редица банки по отношение на опциите за финансиране на плана, което най-вероятно ще бъде осъществено от обединение от търговски кредитори, показва Баятович./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР