Сърбия поддържа своята традиционна дружба с Русия, но се намира

...
Сърбия поддържа своята традиционна дружба с Русия, но се намира
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е на пътя за влизане в ЕС, но поддържа дружба с Русия

Сърбия поддържа своята обичайната дружба с Русия, само че се намира на пътя за влизане в Европейски Съюз , съобщи сръбският президент Александър Вучич по телевизия Happy TV.

„ Сърбия се намира на европейския път и почита своята обичайната дружба с Русия. Ние няма да се откажем от дружбата с Русия и Китай. Стратегически сме се насочили по пътя към Европейски Съюз, само че не можем да се съгласим с нещо, което не сме в положение да приемем “, акцентира Вучич.

На въпрос за доверието към Белгтрад на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Русия Вучич отговори: “Еднакво не ни имат вяра и трите страни, защото ние не принадлежим на никой, единствено на себе си. Няма безусловно доверие, само че мисля, че Сърбия я почитат и във Вашингтон, и в Брюксел, и в Москва. “
Вучич добави, че се надява президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да направи аудиенция в Сърбия, съобщи БГНЕС.
Освен това ново направление във външната политика на Белград ще стане взаимоотношението с Африка. През 2018 година Александър Вучич има желание да посети 15 страни на Черния континент и „ още веднъж да отвори Африка за Сърбия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР