Сърбия очаква да получи газ от продължението през България на

...
Сърбия очаква да получи газ от продължението през България на
Коментари Харесай

Вучич очаква руски газ от българската част на Турски поток до две седмици

Сърбия чака да получи газ от продължението през България на съветския план "Турски поток " на 29 или 30 декември, заяви президентът Александър Вучич, представен от ТАСС.

Руският министър Сергей Лавров беше на посещаване в Белград във вторник. Миналия месец ръководителят на "Сърбиягаз " Душан Баятович заяви, че сръбската и българската част на "Турски поток " са съединени и работата ще бъде завършена до Нова година.

Засега доставките през България ще са единствено за потребностите на сръбския пазар, тъй като още не е издигната компресорна станция на границата с Унгария.

Премиерът Бойко Борисов продължава да назовава тръбопровода "Балкански поток ".

"По отношение на този въпрос ние назоваваме газопровода "Балкански поток ", руснаците го назовават "Турски поток ", това е все едно и също. Имаме съглашения с „ Газпром “, ще създадем всичко належащо и доколкото проследявам това, макар доста натоварения си график, всичко върви добре. Всичко върви доста интензивно, ще приключим след няколко дни ", сподели Вучич.

„ Ще купуваме най-благоприятния газ. Рекет няма да заплащам на никого в света и да разрешавам унижение на страната. И на разум не ми идва. Ние ще пуснем газ до края на тази година и Сърбия ще работи, промишлеността ще работи и ще бъдем най-хубавата страната в Европа по растеж идната година “, посочи Вучич, представен от РТС.

На 15 декември 2020 година бе последният краен период, в който продължението на "Турски поток " през България, именуван от премиера Бойко Борисов "Балкански поток ", трябваше да е приключено. Тя беше конкретизирана в подписания през септември анекс към контракта на "Аркад ", който в началото предвиждаше газовото трасе да е готово през юни, само че поради ковид беше направена пролонгация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР