Сърбия очаква да бъде подложена на натиск на днешната среща

...
Сърбия очаква да бъде подложена на натиск на днешната среща
Коментари Харесай

Вучич на срещата за Западните Балкани: Къде е Борисов?

Сърбия чака да бъде подложена на напън на днешната среща на върха в Берлин, на която с домакините Ангела Меркел и Еманюел Макрон ще се разискват Западните Балкани. Това съобщи президентът Александър Вучич в изявление за тв " Пинк ".

" Нямам нищо срещу (премиера на Словения Мариян) Шарец, само че за какво Шарец, а не (премиера на Румъния Виорика) Дънчила, за какво (премиерът на Хърватия Андрей) Пленкович, а не (унгарският министър-председател Виктор) Орбан, за какво не (премиерът на България Бойко) Борисов “, съобщи Вучич, предава Канал 3.

Срещата в Берлин е проведена от немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Днес министър председателят на Северна Македония Зоран Заев има среща в немската столица с Ангела Меркел и с Макрон. Срещата, както е обявено от кабинета на Меркел, е по искане на канцлера и незабавно след срещата със Заев, ще бъде извършена среща и с албанския министър председател Еди Рама.

Освен с тях Макрон и Меркел ще се срещнат и с други водачи на Западните Балкани: с премиера на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, с президента на Косово Хашим Тачи, с президента на Черна гора Мило Джуканович, с президента на Сърбия Александър Вучич. В Берлин са поканени и министър председателите на Словения и Хърватия Мариян Шарец и Андрей Пленкович.

Германското държавно управление чака от срещата на Западните Балкани замяна на отзиви, само че не изключва и опцията за съответни резултати. " Тази среща на първо място е разговор за участниците. Дали въз основата на договарянията няма да се стигне до решение, което ще бъде задоволително за всички страни, не може да се каже авансово ”, съобщи Урики Демер, представител на немското държавно управление.

" За немския канцлер и френския президент стабилността и удобното развиване на обстановката в района са от огромно значение ”, добави Демер.

Според дневния ред на конференцията ще участва и висшият представител на Европейски Съюз за сигурността и външните работи – Федерика Могерини.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР