Сърбия обмисляла да предложи на България помощ под формата на

...
Сърбия обмисляла да предложи на България помощ под формата на
Коментари Харесай

Сърбия предлага помощ на България за Турски поток

Сърбия обмисляла да предложи на България помощ под формата на техника и заварчици за привършване на градежа на трасето от газопровода " Турски поток " през българска територия, с цел да може правата да бъде завършена час по-скоро. Това е декларирал в сряда изпълнителният шеф на " Сърбиягаз “ Душан Баятович, представен от организация " Танюг ".

Всичко в Сърбия ще бъде завършено и готово до 1 октомври най-късно, сподели Баятович в тв изявление.

Строежът на българския сектор от " Турски поток " съгласно контракта с изпълнителя – саудитския консорциум " Аркад ", би трябвало да бъде завършен до 31 май 2020 година Трасето на наричания у нас " Балкански поток " е разграничено на 10 секции с концепцията да се работи по всеки от тях и въвеждането в употреба на всяка права да става след завършването ѝ, с цел да не се губи време. Изпълнителят и българските управляващи настояват, че срокът за създаване на газопровода на наша територия ще бъде спазен.

Баятович сподели, че на територията на Сърбия са положени всички 403 километра тръби и че би трябвало да бъдат приключени нужните блок-станции и четири измервателни станции, както и три изхода в Чуприя, Белград и Господинци.

" Всичко е показано в Агенцията по енергетика, която изготви съответните актове. Очакваме те да бъдат сертифицирани до края на март и първата част да бъде приключена до май, а компресорната станция най-късно до 1 октомври ", сподели шефът на " Сърбиягаз ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР