Сърбия няма пари за закупуването на руски системи С-400. Това

...
Сърбия няма пари за закупуването на руски системи С-400. Това
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма пари за С-400

Сърбия няма пари за закупуването на съветски системи С-400. Това съобщи в изявление за националната телевизия сръбският президент Александър Вучич, съобщи БГНЕС.
" Видях, че това е необикновено оръжие. Но нямаме желание да го придобием, тъй като нямаме пари да го платим, имайки разноски за създаване на автомагистрали ", изясни президентът.
Той означи, че Турция, придобила С-400, има 10 пъти по-мощна стопанска система. Според Вучич, „ когато имаш такова оръжие, към този момент никой няма да те нападне “. Въпреки това сръбският водач акцентира, че Белград към този момент няма да си разреши „ да бъде толкоз слаб като през 90-те години, че даже да не се опита да се отбрани “.
" Сърбия е свободна страна и желае да остане свободна. Сърбия е дребна страна, заобиколена от НАТО от всички страни. Можехте да видите по реакцията на С-400, че други в действителност желаят Сърбия. Ние имаме авиация, която стана доста по-силна, ние ще засилим противовъздушната защита благодарение на системата за противоракетна защита „ Панцир-С “ и други системи, които не са в листата със наказания “, добави държавният водач.
Припомняме, че в края на октомври Вучич по време на ученията „ Славянски щит “ удостовери, че Белград е поръчал в Русия един зенитен комплекс „ Панцир-С “. По-рано Белград закупи от Москва седем вертолета Ми-17 и Ми-35, а също по този начин получи шест изтребителя МиГ-29 и 10 бронетранспортера БРДМ-2МС като част от военно-техническата помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР