Сърбия няма да признае анексията на четирите украински региона към

...
Сърбия няма да признае анексията на четирите украински региона към
Коментари Харесай

Сърбия към Путин: Изключено е да признаем анексията на четирите украински региона

Сърбия няма да признае анексията на четирите украински района към състава на Русия. Това разгласи сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович. Тя сподели през вчерашния ден в град Бор, че решението на Путин съставлява опасност за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и е нарушаване на интернационалното право, и че Сърбия не признава резултатите от проведения референдум, съобщи Танюг, цитнирана от Novini.bg.

,,Ние като страна, държавното управление и президентът на Сърбия, ясно декларирахме, че сме срещу опасността за териториалната целокупност на самостоятелна страна. Изключено е да признаем анексията. Ужасно е това, което президентът на Руската Федерация Владимир Путин прави на своя народ, той стопира и унищожава бъдещето и освен това, той към този момент потъпка прословутата битка на руснаците през Втората международна война, когато те се бориха за независимост против нацизма, а не за завоюване на територии``, разяснява тя след церемонията във връзка Деня на град Бор.

Михайлович съобщи, че Сърбия поддържа териториалната целокупност и суверенитета на Украйна от началото на нападението на Русия против страната, освен тъй като пази териториалната си целокупност в интернационалните организации, само че и тъй като всичко останало опонира на интернационалното право.

Референдумите, проведени от Москва, са противозаконни, нямат легитимност и Сърбия не признава резултатите, нито ще признае смяната на границите и анексирането на част от Украйна, сподели Михайлович, отговаряйки на въпроси на публицисти.

Тя уточни, че във време, когато е належащо да се работи за преустановяване на спора и за мирни договаряния, решението на Русия да анексира нелегално 15% от територията на самостоятелна и суверенна страна съставлява по-нататъшна стъпка към ескалация на спора, удължение на войната и задълбочаване на рецесията на целия континент.

Изобщо не е изненада, че ни питат по кое време ще въведем наказания против Русия, това ни питат европейските страни, тъй като и ние сме в Европа. Тази война не е като другите, които се случват всяка година по света, това е стъпка към международен спор и когато сме изправени пред такова събитие, би трябвало ясно да заявим позицията си, както преди Първата и Втората международна война, и имам вяра, че скоро ще бъдем още по-ясни ", разясни Зорана Михайлович, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР