Сърбия няма да позволи убийства и прогонвания на сърби от

...
Сърбия няма да позволи убийства и прогонвания на сърби от
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да позволи убийства и прогонвания на сърби от Косово и Метохия, като тези по време на антисръбските погроми през 2008 г. - Топ новини

Сърбия няма да разреши убийства и прогонвания на сърби от Косово и Метохия, като тези по време на антисръбските погроми през 2008 година, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич след съвещание на Съвета за национална сигурнос, съобщи ТАСС.

„ Сърбия няма да разреши убийства и прогонвания на сръбския народ от Косово и Метохия, като тези, които постоянно се случваха през 2008 година “, сподели Вучич в послание към нацията след изключително съвещание на Съвета за национална сигурност, свикано по отношение на изострянето на обстановката. обстановката в Косово. Вучич сподели, че Белград, в светлината на изострянето в Косово, е подхванал избрани ограничения във връзка с сръбските въоръжени сили. Мерките са строго секретни и няма да бъдат оповестявани.

Вучич сподели, че от 9000 притежатели на коли в Косово единствено 3 са се съгласили със промяната на регистрационните номера. В тази връзка страните от Куинта (САЩ, Англия, Франция, Германия, Италия) предадоха на Сърбия документ, съдържащ в съгласие с Европейски Съюз изказване, че „ Прищина има законно право “ на лични регистрационни номера на коли.

„ Това е цялостна неистина “, акцентира сръбският водач.

Вучич прочете всички клаузи от споразуменията сред Белград и Прищина за регистрационните номера на колите и още веднъж напомни, че не е имало съглашения за подмяна на сръбските табели с косовски.

„ Но на тях не им пука. Мислят си, че могат да си разрешат тази независимост. И го вършат “, сподели Вучич.

Сръбският водач напомни още, че съгласно всички интернационалните документи Прищина няма право да основава войска.

По-рано сърбите в Косово и Метохия обявиха, че ще окажат мирна, демократична опозиция на Прищина, в случай че косовските албанци стартират да конфискуват колите им със сръбски номера. Лидерът на сърбите от Косово и Метохия Горан Ракич съобщи, че в случай че Прищина извърши заканите си, сърбите ще блокират всички входове и изходи на Косово.

По-рано министър председателят на непризнатото Косово Албин Курти съобщи, че процесът на замяна на сръбските документи и регистрационните номера на транспортните средства ще би трябвало да завърши до 31 октомври, макар настояванията на страните от Куинта (САЩ, Англия, Франция, Германия, Италия) за отсрочване на възбраната за сръбски регистрационни номера в Косово и способи за 10 месеца.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР