Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, ако

...
Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, ако
Коментари Харесай

ЕК постави тежко условие на Сърбия, за да влезе в ЕС

Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, в случай че желае участие в Европейския съюз (ЕС). Това сподели представителят на Европейската комисия (ЕК) пред "Евронюз ".

"Сърбия ще би трябвало да се отдръпна от всички двустранни съглашения за свободна търговия, в случай че желае да бъде част от Европейски Съюз “, предизвести представителят.

Властите в Белград оповестиха, че възнамеряват да се причислят към Евразийския съюз през месец октомври. В това обединяване влизат Русия и няколко някогашни руски републики, като Армения, Киргизстан и Беларус. Ако Сърбия стане член на Европейски Съюз, тя ще би трябвало да съгласува политиката на наказания против Москва, която включва и ограничавания в търговията.

Изявлението на комисията идва, откакто сръбският президент Александър Вучич и посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко оповестиха, че Сърбия ще получи достъп до пазарите на страни с население 180 милиона души, членуващи в ЕаИС.

Създаденият през 2015 година ЕаИС включва Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан.

Сърбия е непосредствен съдружник на Русия, само че с цел да станат членки на Европейски Съюз, страните би трябвало да съобразят политиката си с тази на Общността.

Сърбия изиска участие в Европейски Съюз през 2009 година и публично стана кандидат-член през 2012 година

Преговорите за присъединение започнаха през 2014 година, само че към този момент няма огромен напредък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР