Сърбия не е продала нито едно оръжие или муниция както

...
Сърбия не е продала нито едно оръжие или муниция както
Коментари Харесай

Вучич твърди: Сърбия не е продала нито едно оръжие или муниция било на Украйна, било на Русия

Сърбия не е продала нито едно оръжие или муниция както на Украйна, по този начин и на Русия, съобщи през днешния ден на интернационална конференция в Доха сръбският президент Александър Вучич, представен от Хина.

По мотив изказвания, че създадени в Сърбия боеприпаси се озовават в Украйна посредством Турция и други страни, сръбският президент сподели в неделя пред публицисти:

„ Не сме продали даже едно оръжие или муниция, било на Русия, било на Украйна. Ние сме одобрили крайните ползватели и продаваме единствено на тях “.

Във връзка с изказванията, че боеприпаси, създадени в сръбски фабрики, се изнасят посредством Турция, Вучич сподели, че договорите за експорт са в допълнение предпазени от възбрана за реекспорт без единодушието на Сърбия.

Сръбският президент сподели още, че страната му ще продължи да развива военната си промишленост, само че в сходство с интернационалното право.

Вучич разгласи вложения от 100 милиона евро за увеличение потенциала на военнопромишления бранш, като уточни, че Сърбия ще продължи да създава оръжия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР