Сърбия не е изпълнила искането на българската прокуратура да задържи

...
Сърбия не е изпълнила искането на българската прокуратура да задържи
Коментари Харесай

Прокуратурата не е доволна от отказа на Сърбия да арестува основателите на Nexo

Сърбия не е изпълнила настояването на българската прокуратура да задържи създателите на крипто компанията Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев. Това съобщaват от Софийската градска прокуратура (СГП), като показват, че са уведомили за това основния прокурор Иван Гешев.

На 7 април прокуратурата е получила информация от бюрото на Интерпол в Белград, съгласно която Тренчев и Кънчев са пристигнали ден по-рано на летището в сръбската столица с полет от Дубай. Двамата бяха упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група след акция на българските управляващите в софийските офиси на компанията по-рано тази година.

От държавното обвиняване прецизират, че по отношение на двамата предприемачи е постановена мярка " задържане до 72 часа ", а в края на март са издадени европейски заповеди за ареста им.

След идването им в Белград, Интерпол е уведомила сръбските управляващи, че поради жалбите от Тренчев и Кънчев, публикуваните дифюжъни (системата на Интерпол за издаване на бюлетини) за издирването им не са забележими.

Според прокуратурата в петък е получена информация от интернационалната полиция, че двамата са декларирали, че са " жертва на политически стимулирана клеветническа акция в хода на изборната акция в България ". Следствие на тези изказвания организацията е поискала спомагателна информация от управляващите в България за за възможни политически длъжности, действия, връзки и въздействие в България на двамата.

След отхвърли на Сърбия двамата да бъдат задържани СГП е уведомила основния прокурор Иван Гешев за " неспазване на интернационалните договорености по Европейската спогодба за екстрадицията ", с цел да бъде сезиран генералният секретар на Съвета на Европа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР