Сърбия и Косово се съгласиха да продължат преговорите за нормализиране

...
Сърбия и Косово се съгласиха да продължат преговорите за нормализиране
Коментари Харесай

Сърбия и Косово се съгласиха да продължат диалога под егидата на ЕС

Сърбия и Косово се съгласиха да продължат договарянията за нормализиране на връзките им, заяви късно нощес немското държавно управление, предадоха Франс прес и ДПА, представени от " КРОСС ". Германия беше хазаин на районна среща на върха за Западните Балкани в Берлин.

" Сърбия и Косово се съгласиха да умножат напъните за използване на съществуващите съглашения и да възобновят градивно разговора за нормализация под егидата на Европейския съюз, с цел да реализиран изцяло и дефинитивно съглашение ", оповестиха в декларация Франция и Германия, които са уредници на срещата на върха в Берлин. " Участниците подчертаха, че е значимо процесът на договарянията да бъде транспарантен, изчерпателен и съпроводен от старания за подсилване на доверието ", се показва в декларацията. На неофициалната среща бяха поканени водачите на всички страни в региона, в това число президентите на Сърбия Александър Вучичи на Косово Хашим Тачи. Отношенията сред двете страни се утежниха в допълнение, откакто Белград се опълчи на кандидатурата на Косово за член на Интерпол. В отговор Прищина наложи 100-процентни мита над вноса на сръбски артикули. " Сърбия няма други условия с изключение на унищожаване на тези мита ", сподели пред публицисти сръбският президент Александър Вучич след срещата на върха за Западните Балкани.

" Следващата среща по въпроса за разговора ще бъде в Париж на 1 или 2 юли ", сподели Вучич, представен от ТАСС. Той добави, че в Берлин сръбската делегация е имала " редица сложни срещи ". Сърбия води договаряния за присъединение към Европейски Съюз, само че този развой ще бъде доста дълъг, отбелязва Агенция Франс Прес. Косово към момента не е в стадия на договаряния, само че Европейски Съюз признава вероятност за такива договаряния в бъдеще.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР