Сърбия е завършила 52% от работата по изграждането на 3,5-километровия

...
Сърбия е завършила 52% от работата по изграждането на 3,5-километровия
Коментари Харесай

Пак с китайска помощ: Сърбия изгражда най-дългия тунел в страната, който ще е един и от най-дългите в Европа

Сърбия е приключила 52% от работата по построяването на 3,5-километровия тунел Ирски Венац, който ще е най-дългият в странтата и един от най-дългите в Европа. Тунелът ще се намира в северната провинция Войводина, оповестява eKapija, цитирайки сръбския министър на инфраструктурата Горан Весич.

" 48-километровият Фрушкогорски кулоар ще бъде приключен до септември 2026 година ", дава обещание Весич.
 Започва строителството на най-дългия подводен пътен и железопътен тунел в Европа и света
Започва строителството на най-дългия подводен пътен и железопътен тунел в Европа и света

Датският тунел Fehmarnbelt ще е 18-километров и ще минва под Балтийско море

Тунелът е част от високоскоростния път на Фрушкогорски кулоар, който се построява от компанията China Road and Bridge Corporation (CRBC). Освен тунела, плануваният кулоар включва и нов мост над река Дунав във втория по величина град Нови Сад.
 Снимка 670585
Източник:

След като бъде издигнат, новият високоскоростен път ще свързва градовете Рума и Нови Сад в Северна Сърбия, пресичайки общините Нови Сад, Ириг и Рума. Той ще бъде обвързван със съществуващия път, свързващ Нови Сад и Зренянин с румънската граница, както и с 55-километровата автомагистрала Рума-Шабец-Лозница, която би трябвало да бъде приключена до края на 2024 година.

През октомври 2020 година Сърбия подписа договор за €606 милиона с CRBC за построяването на високоскоростния път Фрушкогорски кулоар. Проектът се финансира със заем от Експортно-импортната банка на Китай.

Преди Сърбия, Унгария откри най-дългия мост в Европа и света, единствено че провесен

Както Money.bg писа неотдавна, най-дългият пешеходен провесен мост в света, наименуван " Мост на националното единение ", беше открит в Sátoraljaújhely, Унгария. Висящият мост е най-новата туристическа атракция сред Szár Hill и Vár Hill, ще предложи на туристите прелестна гледка и напълно нова позиция към града и планините.

Дългият 700 метра пешеходен мост е неповторим в своята категория: той свързва два от върховете на планините Земплен в Унгария, като инвестицията в архитектурния шедьовър надвиши 4 милиарда форинта или 10 милиона евро.

Мостът се поддържа от шест стоманени кабела на височина 80 метра. Използваната технология е неповторима в Унгария и с помощта на нея това става най-дългият мост от този тип, издигнат в света. А преживяването на преминаващите се усъвършенства от стъклена пътека в междинната част на моста.

За построяването на окачен мост сред върховете на планините бяха опънати стоманени тросове, върху които се държи цялата структура. Върху носещите въжета са инсталирани окачвания, върху които се реализира крепежът на настилката и парапета. Общото тегло на структурата е към 140 тона.

 Новият план за тунел под Петрохан за близо 7 милиона лв.
Новият план за тунел под Петрохан за близо 7 милиона лв.

Част от скоростния път Монтана-София
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР