Сърбия е важен пазар за входящ туризъм в България. През

...
Сърбия е важен пазар за входящ туризъм в България. През
Коментари Харесай

Ръст от 7 % на сръбските туристи отчете министър Ангелкова


Сърбия е значим пазар за входящ туризъм в България. През предходната година повече от 421 хиляди са туристическите визити на сръбски жители у нас и се регистрира растеж от 7 на 100 по отношение на година по-рано. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с представители на сръбския туристически бизнес, оповестиха от туристическото министерство. В полемиката участваха Мария Лабович - шеф на Национална туристическа организация на Сърбия, Тияна Малкова - секретар на туристическото сдружение в Търговско-промишлената палата на Сърбия, и представителите на бизнеса Марко Леваяч, Игор Релич, Драгана Димитриевич и други

Работим интензивно, с цел да разпространяваме България като туристическа дестинация за 4 сезона, фокус в нея е и пазар Сърбия, осведоми министър Ангелкова. Тя уточни още, че взаимно с българското Министерство на земеделието, храните и гори са създадени 12 винено-кулинарни дестинации, които обгръщат 55 общини и повече от 100 туристически атракции. Смятам, че този план ще съставлява интерес и за Сърбия, разяснява министърът.

Тя предложения представителите на туристическия бизнес да вземат участие на конгрес за устойчиви вложения в туризма, който е плануван за края на месец май 2019-а в най-големия и известен български морски курорт Слънчев бряг. Планираме събитието да е предопределено за експерти и специалисти в бранша и чакаме в него да се включат към 300 участници, уточни още министър Ангелкова. Предвидени са работни B2B срещи, като може да се проведат диалози с български туроператори, работещи на сръбския пазар и противоположното. По време на срещата бяха контрактувани две срещи през март и април сред сръбските и българските представители на бизнеса за усилване на съдействието.

Обсъждат се с бизнеса общи туристически артикули за далечни пазари като Китай, където Сърбия има огромен прогрес след облекчение на визовия режим.

България е желана туристическа дестинация, виждаме какъв брой добре се развива секторът в последните години и следим с интерес популяризирането, което вършиме, съобщи Тияна Малкова. И добави, че българските жители също постоянно избират Сърбия като туристическа дестинация. Добре е те да пътуват в цялата страна, а не да посещават единствено Белград.

Представителите на туристическия бизнес показаха, че най-търсени са зимните курорти на България, най-често сръбските туристи пътуват към Боровец, Банско и Пампорово. Те подчертаха, че работят доста добре с българските си сътрудници и се надяват съдействието им да се резервира и отсега нататък.

Министърът Ангелкова благодари за ползотворния разговор и добави, че се надява и в бъдеще партньорството сред страните да продължи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР