Сърбия е в траур след вчерашната масова стрелба в начално

...
Сърбия е в траур след вчерашната масова стрелба в начално
Коментари Харесай

Стрелбата в училище в Сърбия: 13-годишният нападател е настанен в психиатрична клиника

Сърбия е в печал след вчерашната всеобща пукотевица в начално учебно заведение в Белград, при която 13-годишно момче умъртви 9 души и рани още 6. Нападателят е настанен в психиатрична клиника и няма да бъде съден, защото е под 14-годишна възраст.

В Сърбия е разгласен печал Снимка: bTV

Сцени, които в никакъв случай няма да не помни и учебно заведение, чийто предел е мъчно да престъпи още веднъж. Вчера Никола претърпява немислимото.

„ Това се случи през вчерашния ден в края на първия час. Чухме изстрел, в първия миг не знаехме от кое място идва и дали е в учебното заведение. После чухме, че охранителят е бил убит. Ставаше все по-зле “, споделя Никола.

Сърбия три дни е в печал в памет на жертвите на всеобща пукотевица в главно учебно заведение

13-годишният стрелец е бил първенец. Според локални медии той е бил унизен в учебно заведение. Властите разкриха, че момчето единствено е съобщило за стрелбата и се е определило като „ умопобъркан “.

„ Както той самичък сподели - закононарушението е било планувано. Това е лист с деца, които е желал да екзекутира. Имал е проект по какъв начин да влезе и излезе от учебното заведение. Прилича на видеоигра или филм на ужасите “, сподели Веселин Мили, шеф на полицията в Белград.

Шест деца и един учител се борят за живота си

Оръжията е взел от сейфа на своя татко, с който се твърди, че е ходил да стреля няколко пъти. Полицията заяви, че родителите му са задържани.

Нападението разпали спор за стягане на контрола върху оръжията в Сърбия. Антъни е татко на две деца, живее до учебното заведение и мъчно приема случилото се.

„ Но не е единствено въпросът за оръжията, става дума и за културен проблем, за който никой не желае да приказва. Ще ни отнеме време да се съвземем “, споделя той.

Стотици не престават да оставят цветя и свещи в памет на жертвите.

13-годишен умъртви през вчерашния ден 8 възпитаници и охранител

„ Започвам да рева всякога всеки път, когато се сетя. Отговорност имат родителите и обществото, което не е показало схващане, защото чух, че е бил невероятен “, сподели Гордана, гражданин на Белград.

Властите не престават да проверяват претекстовете за нападението.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР