Сърбия е в процес на регистрация на ваксината Спутник Лайт

...
Сърбия е в процес на регистрация на ваксината Спутник Лайт
Коментари Харесай

Сърбия ще имунизира и с руската ваксина Спутник Лайт

Сърбия е в развой на регистрация на имунизацията " Спутник Лайт " и скоро ще стане първата страна в Европа, която ще я употребява. Новината заяви Ненад Попович, министър на нововъведенията и технологиите в сръбското държавно управление, след срещата си с Денис Мантуров, началник на съветското Министерство на индустрията и търговията, в Дубай.

" Попович и Мантуров потвърдиха, че сръбската страна е почнала процедурата по регистрация на имунизацията " Спутник Лайт " в Република Сърбия, с което ще стане първата страна в Европа, която ще употребява тази високоефективна бустерна ваксина ", се споделя в изказване на пресслужбата.
свързани новини4613на 23.10.20213309на 05.06.2021
Министрите разискаха и редица двустранни планове в региона на инфраструктурата и енергетиката, които ще бъдат утвърдени на най-високо ниво по време на идното посещаване на сръбския президент Александър Вучич в Москва на 25 ноември. Попович съобщи, че сръбската страна отдава огромно значение на идната среща сред Вучич и съветския президент Владимир Путин.

Попович благодари на Русия и на Путин за опцията имунизацията " Спутник V " да се създава в Сърбия, предава БГНЕС.

На 4 юни тази година Путин и Вучич стартираха производството на съветската ваксина " Спутник V " в в Института по вирусология, ваксини и серуми " Торлак " в Белград. В момента пакетира съветската ваксина и ще стартира пълномащабно произвеждане до края на годината.
свързани новини4224на 15.04.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР