Сърбия е сцена за прокси война между Изтока и Запада,

...
Сърбия е сцена за прокси война между Изтока и Запада,
Коментари Харесай

Западът и Изтокът воюват в Сърбия с подставени лица, твърди Вучич

Сърбия е сцена за прокси война сред Изтока и Запада, сподели президентът Александър Вучич в понеделник в изявление за " Ройтерс ". Агенцията разяснява, че Белград се стреми да поддържа внимателен баланс сред упоритостта си да се причисли към Европейския съюз и връзките си с Русия и Китай. " Сърбия е в особена обстановка. Имате война на огромни сили, която се води в Сърбия посредством политически играчи, неправителствения бранш от двете страни, медиите и разнообразни публични организации и можете да го видите всеки ден, по всевъзможен метод ", съобщи някогашният националист, който чиято страна е претендент за присъединение към Европейския съюз, нейният максимален търговски сътрудник и вложител.

" Не ни е дадена опция да мислим стратегически. Всеки ден имаме проблеми за решение. Стигнахме до точката, в която не можем да създадем нищо повече от това да оцеляваме и поддържаме (текущото ни състояние) и да създадем малко изпитание да покажем на хората, че мъчим се да вдигнем леко стандарта им на живот ", добавя Вучич.

Сърбия е военно неутрална, само че поддържа връзки с НАТО, купувала е оръжия от неговите държави-членки и през септември предстоят взаимни учения. Но страната е съвсем напълно подвластна от съветския газ и също по този начин купува оръжия от Русия и Китай, който е основен вложител, основно в минното дело и инфраструктурата.

" Ние не сме в положение да се защитим, тъй като преди всичко хората не са в положение да го създадат заради другите условия, а също така електричеството е служило за благополучие от десетилетия. И не можете да очаквате хората да одобряват това за една нощ, че има пазар, че той не зависи единствено от нас и че би трябвало да платим цената на войната, която се води на европейска земя ", изяснява още президентът на страната, в която властническият режим с комунистически детайли изчезна преди десетилетия.

 Западът и Изтокът водят война в Сърбия с подставени лица, твърди Вучич
© Reuters

Въпреки че Сърбия осъди нахлуването на Русия в Украйна в Организация на обединените нации, тя отхвърля да се причисли към глобите против Москва. Както Пекин, по този начин и Москва поддържат съпротивата на Сърбия против независимостта на Косово.
 Западът и Изтокът водят война в Сърбия с подставени лица, твърди Вучич
© Reuters

Запитан за връзките с Косово, Вучич споделя в изявлението:

" Опасявам се се, че те (правителството на Косово) даже не наподобява да желаят сериозен диалог или сериозен разговор, а че по-скоро считат, че могат да реализират това, което желаят, като го наложат в последния миг, с повече или по-малко поддръжка. Този път това няма да се случи и ще забележим какъв ще е резултатът. Вярвам, че тези страни, които пазят по този начин наречената самостоятелност на Косово, ще убедят режима в Прищина да не си играе (с) спор в район, който сигурно е цялостен с проблеми. "

Вучич приказва ден, откакто протестиращи на протест в Белград против организирането на следващия гей церемониал развяваха съветски флагове и носеха плакати на съветския президент Владимир Путин. Президентът сподели предходната седмица, че тази година прайд шествие няма да има, тъй като страната трябвало да се занимава с по-сериозни проблеми. Попитан по какъв начин ще разяснява проруския темперамент на неделния митинг, Вучич отвърна, че " това, което се случи през вчерашния ден против (Прайда) беше най-голямото събиране до момента. Никога, в каквито и да било митинги - против този или оня - в протеста против Вучич или другояче, в никакъв случай не е имало толкоз доста хора. "

Попитан " Това антизападно въодушевление ли е или...? ", президентът свърза хомофобската проява със ориста на Косово:

" Мога да разясня това най-общо, само че не мога да кажа, че е всичко. Това е частично антизападно въодушевление и частично (резултат от) доста старания, положени за основаване на огромен проблем от нищото, защото е най-простият и най-възприемчивият метод за елементарните хора да подхващат повече дейности против Запада. Западът обаче не схваща и не желае да разбере, че хората чуват всеки ден " би трябвало да извършите това за Косово ", " би трябвало да оставите това да бъде проведено ", тогава би трябвало да извършите това, по-късно " няма да отворим този клъстер (от договарянията за ЕС) за вас, към момента не сте (готови) за нас ", по-късно " не сте такива ", по-късно " не сте онакива "... Това провокира опозиция у хората. И никой на Запад не желае да чуе това. "

 Западът и Изтокът водят война в Сърбия с подставени лица, твърди Вучич
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР