Сърбия е подписала три споразумения с Европейския съюз след посещението

...
Сърбия е подписала три споразумения с Европейския съюз след посещението
Коментари Харесай

Сърбия ще получи 165 млн. евро финансиране от ЕС

Сърбия е подписала три съглашения с Европейския съюз след визитата на еврокомисаря по разширението в Белград, заяви президентът Александър Вучич.

Споразуменията са за поддръжка на блока в ръководство на миграцията и здравна отбрана, както и за надзор на границите. По третото съглашение – за финансово партньорство, Сърбия ще получи 165 млн. евро бюджетна поддръжка до края на годината.

Освен, че благодари за отпуснатите средства, Александър Вучич съобщи, че Сърбия ще бойкотира идната среща на Европейския съюз с 6-те страни от Западните Балкани поради Косово и назова " терорист " премиера Албин Курти. 

 
Реагирахме всякога, с цел да потушим напрежението, всякога трябваше да се борим за мир и непоклатимост. 9 месеца ни упрекват, че сме нападнали някого. И след 9 месеца се вижда, че са лъгали през цялото време. И не ни казвайте, че съжалявате. Нищо сходно, те единствено гледат по кое време ще избухне идната рецесия. И ще попитам вас и нашите другари от Европейския съюз – какво следва?
Александър Вучич, президент на Сърбия

В сръбската столица еврокомисарят по разширението Оливер Вархей съобщи, че Европейският съюз е на сериозен кръстопът.

 
Последните седмици и месеци демонстрираха, че политиката на разширение на Европейския съюз набира мощ, само че виждам и огромна геополитическа дестабилизация на нашия континент. Сега сме виновни за това да оправдаем упованията и да запазим инерцията. Политиката на разширение е измежду първите 3 целта на водачите на Европейския съюз. Точно по тази причина имаме среща на върха в Тирана идната седмица. Нашите водачи за първи път идват в района, с цел да беседват с района за района.
Оливер Вархей, еврокомисар по разширението

Освен разширението на Европейския съюз по време на срещата в Тирана се чака да бъдат разисквани и последствията от войната в Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР