Сърбия е една от малкото европейски страни, отворили своите ски

...
Сърбия е една от малкото европейски страни, отворили своите ски
Коментари Харесай

Сърбия отвори ски курортите, греяно вино се пие само в движение

Сърбия е една от дребното европейски страни, отворили своите ски курорти макар пандемията от ковид, само че управляващите деликатно ползват защитни ограничения против вируса, от който се заразяват няколко хиляди души дневно, съобщи Ройтерс.

С 35 километра ски писти и 25 лифта курортът Копаоник на границата с Косово е най-големият ски център в страната.
" Хората не би трябвало да се опасяват, ски спортът е един от най-безопасните спортове. Скиорите носят ръкавици, маски или шалове и очила ", споделя Филип
Филипович, ски инструктор в Копаоник.

Все по-голям брой скиори се стичат в курорта след началото на учебната почивка предходната седмица. Въведени са нови ограничения, съгласно които заведенията за хранене и кафенетата на хотелите обслужват единствено гостите на хотела. Освен това е стеснен броят на хората, посещаващи спа центровете. Лифтовете работят с половин потенциал, като транспортират единствено трима скиори на 6 седалки.

" Толкова обичам ските, че отхвърлих страха си от болест с ковид. Пазим се, носим маски ", споделя Наджа, курортистка от Ниш.
Скиорите въпреки всичко могат да си купуват кафе, чай и греяно вино и да ги пият в придвижване.

" Ако съблюдаваме ограниченията, можем да се надяваме на добър сезон. Очакваме да забележим повече посетители в планините в Сърбия, откакто доста хора, нормално ходещи на ски в чужбина, ще останат в страната ", споделя Деян Чика, началник на държавната компания, ръководеща ски курортите в страната.

Днес Сърбия заяви за 3685 инфектирани с ковид през последното денонощие и 47 смъртни случая. От началото на епидемията в страната са се заразили към 300 000 души, в това число над 3000 медицински сестри и лекари, и са умряли 2733. Болниците работят с цялостен потенциал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР