Сърбия е „ахилесовата” пета на Европа, през която прониква президентът

...
Сърбия е „ахилесовата” пета на Европа, през която прониква президентът
Коментари Харесай

Паси: Сърбия е „ахилесовата” пета на Европа, през която прониква Путин ВИДЕО

Сърбия е „ ахилесовата” пета на Европа, през която прониква президентът Путин. Това съобщи в предаването „ Неделята на NOVA” някогашният външен министър Соломон Паси.

По думите му Европейския съюз е позволил стратегическа неточност, като не следи и не реагира на съветското въздействие над западната ни съседка. Паси е безапелационен, че Сърбия има ирационална обсесия към Косово.

По думите му френският президент е направил няколко огромни неточности напоследък. „ Макрон направи няколко неприемливи неща. Първото беше, че наложи несъгласие за установяване на дата за започване на договарянията с Македония и Албания.

Второто нещо беше, че обиди България и Украйна за сметка на африкански гласоподаватели, които той има”, разяснява някогашният външен министър.

Според Соломон Паси България би трябвало да търси съдействие със Съединени американски щати в региона на науката. „ Трябва да желаеме да изпратим космонавт на Луната. Ние би трябвало да тласнем съдействието си в област, в която се получават Нобелови награди”, безапелационен е той.

"Това, което министър председателят може да изиска от американския бизнес, е "Тръмп тауър " във Видин и голф на Перелик в Смолян ", добави сбито някогашният външен министър на въпрос какво може да изиска българският министър-председател от срещата си с президента Доналд Тръмп.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР