Сърбите са предали повече от 3 хил. незаконни оръжия и

...
Сърбите са предали повече от 3 хил. незаконни оръжия и
Коментари Харесай

Сърбите са предали над 3 хил. оръжия след масовите стрелби

Сърбите са предали повече от 3 хиляди противозаконни оръжия и елементи през първите два дни от оръжейната прошка, въведена след две всеобщи стрелби, при които бяха убити 17 души, сподели президентът Александър Вучич, представен от " Ройтерс ".

Амнистията стартира в понеделник, откакто с два револвера умъртви осем възпитаници и охранител. Други шестима възпитаници и един преподавател бяха ранени.

В момента той е в ареста и е подложен на психическа експертиза, само че не може да носи наказателна отговорност поради възрастта си. Полицията заяви, че той е признал за стрелбата.

Миналия четвъртък мъж, носещ автомат и револвер, в две села в централна Сърбия. 21-годишният обвинен към този момент е в ареста.

Вучич сподели, че хората до момента са предали над 3 хиляди оръжия, без да прецизира какви тъкмо.

При предходни амнистии, извършени през последните две десетилетия, хората са предавали неразрешени военни оръжия, ловни оръжия, револвери, а също и дула, заключващи механизми и други елементи.

Предадени са и десетки хиляди патрони.

" Това е добра вест, тъй като рискът е доста по-малък ", сподели Вучич в изказване по малкия екран. Съгласно изискванията на амнистията, хората са поканени да предадат противозаконни оръжия, в това число военни, законно притежавани оръжия, които към този момент не желаят, и муниции, анонимно и без боязън от правосъдно гонене. Полицейските ръководства приканиха хората, които имат експлозиви или муниции, да не ги носят в секторите, а вместо това да изчакат подготвен личен състав за отстраняването и обезвреждането им.

По-рано Вучич разгласи спомагателни инспекции на регистрирани притежатели на оръжие и стрелбища, засилено полицейско наличие в учебните заведения и промени в наказателния кодекс, които плануват по-дълъг затвор за закононарушения, свързани с оръжие.

Също в сряда полицията заяви, че е задържала бащата на обвинения за стрелбата предходната седмица в централна Сърбия, заяви организация " Танюг ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР