Сърбите гласуват, за да изберат нов парламент в първите национални

...
Сърбите гласуват, за да изберат нов парламент в първите национални
Коментари Харесай

Сърбия отчете 26,5% избиратена активност към 14 часа

Сърбите гласоподават, с цел да изберат нов парламент в първите национални избори в Европа , след блокирането поради ковид, като ръководещите консерватори се чака да завоюват болшинство, оповестява " Ройтерс ".

Избирателните секции бяха оборудвани с маски за лице и дезинфектанти ръце. В 14 часа локално време изборната интензивност е била 26,5% спрямо 29,7% на същия стадий на гласоподаване преди четири години , демонстрираха данни, оповестени от държавната изборна комисия.

Избирателната интензивност би могла да бъде наранена и от протест на някои опозиционни партии , които споделят, че вотът няма да бъде свободен или почтен поради " обсебването " на медиите от президента Александър Вучич .

Избирателите значително поддържат напъните на ръководещата коалиция за Вучич за участие в Европейски Съюз, като в същото време поддържа мощни връзки с Русия и Китай .

Но бъдещото държавно управление ще се сблъска с възходящия напън на Европейски Съюз и Съединени американски щати да признае независимостта на някогашната провинция на Косово , което се преглежда като основно за районната непоклатимост.

" Надявам се на добър резултат. Очаквам триумф ", сподели Вучич след подаването на бюлетината си. " Очаквам добра изборна интензивност . "
 Вучич желае Русия да отбрани православието на Балканите и чака Путин през октомври
Вучич желае Русия да отбрани православието на Балканите и чака Путин през октомври

Всяко дефинитивно решение на казуса с Косово ще е с утвърждението на Русия

Според последните изследвания на публичното мнение консервативната сръбска Народна партия на Вучич би трябвало да завоюва към 50% от гласовете, подсилена от необятното утвърждение на държавното управление за справяне с пандемията.

Очаква се съдружният сътрудник на Вучич, Социалистическата партия, да заеме второ място с към 10% .

Опозиционният дясноцентристки сръбски родолюбив алианс (СПАС), воден от Александър Шапич, кметът на Нови Белград, най-многобройната община в Белград, е на трето място .

Младжан Кнежевич, пенсионер от Нови Белград, съобщи, че гласоподава за статуквото: " Аз съм за нещата да останат такива, каквито са. "

Самият Вучич не е декларирал преизбиране , само че опозиционните партии, които бойкотират вота, го упрекват , че употребява позицията си на президент да промотира своята партия .

Сърбия, която има население от 7,2 милиона, оповестява за 12 894 доказани случая на COVID-19 и 261 смъртни случая. Тя беше измежду първите европейски страни, които започнаха да отварят границите си на 22 май и от този момент всички ограничения за блокиране бяха отстранени.

Анализатори и анкети настояват, че опасенията за здравето ще задържат някои гласоподаватели вкъщи , изключително измежду групите с по-висок риск. Около 1,2 милиона души в изборната листа от години живеят в чужбина и е малко евентуално да гласоподават .

В изборна секция в учебно заведение в белградската община Земун гласоподавателите и изборните чиновници с маски на лицето обявиха, че работят интензивно, с цел да сведат до най-малко излагането на вируса.
 Изборният ден в Сърбия стартира
Изборният ден в Сърбия стартира

Парламентарни избори и за локални органи на властта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР