Сърбинът призна, че заслужено е бил надигран от Синер Десеткратният

...
Сърбинът призна, че заслужено е бил надигран от Синер Десеткратният
Коментари Харесай

Джокович след отпадането си: Това не е началото на края

Сърбинът призна, че справедливо е бил надигран от Синер
Десеткратният победител на Australian Open Новак Джокович бе детрониран от Ян Синер на полуфинала тази година и одобри загубата, въпреки и мъчно.

Той предизвести критиците си, че това не е началото на края му.

И въпреки всичко призна, че Синер е победил справедливо.

" Искам да поздравя Яник за отличния му мач. Той заслужава да е на край, изцяло ме надигра през днешния ден. Бях шокиран от равнището си, в неприятния смисъл на думата. Не направих нищо положително в първите два сета. Мисля, че това е един от най-лошите ни мачове на Големия шлем, като се замисля. Не е прелестно да играя по този начин. Но би трябвало да призная, че той направи всичко по-добре от мен. Опитах, борих се. А в четвъртия сет изгубвам сервиса си, в случай, че водех с 40:0... ", съжелавя сърбинът.

" Ако би трябвало да бъда почтен, по време на целия шампионат не играх на най-хубавото си равнище. Направих добър мач с Манарино, само че в останалите не бях на висотата, на която съм в Австралия. В прочут смисъл това ме изненада, тъй като не чаках да съм толкоз зле в първите два сета. От друга страна, по този начин и не се открих на корта. Може да се каже, че полуфинал е добър резултат, само че аз постоянно желая най-хубавото от себе си ", добави той.

" Синер сервира доста добре, с доста акуратност, беше ми елементарно да стартира разиграванията. Има доста неща, които направих през днешния ден и от които не съм удовлетворен. Ретурът ми не беше добър, само че също и придвижването, форхендът, бекхендът. Той доминираше на собствен сервис. Той направи съвършен мач ", призна Джокович.

" Той удряше топката мощно, играеше бързо, обича да е нападателен. Мисля, че сервисът му е доста по-добър. Много добре намира празните зони и е подобрил и скоростта на ударите си. Сервира доста точно. Много и мощен ментално - доста е спокоен и обмислен, само че мисля, че до момента имаше компликации да печели огромните мачове. Това се трансформира. Има и отличен екип с Дарън Кейхил. Ще има отлична опция да завоюва първия си шампионат от Големия шлем ", счита първенецът.

" Продължавам да имам огромни цели за другите шампионати от Големия шлем, за Олимпийските игри, за другите шампионати, на които ще играя. Само началото на сезона е. Щеше да бъде необикновено да печеля тук, само че... Не изиграх този шампионат по моите стандарти, само че това не значи, че това е началото на края, както ще кажат някои. Ще забележим какво ще стане през сезона ", предизвести сърбинът.

" Имам учредения да съм горделив с това, което съм постигнал в Австралия. Серията ми трябваше да спре все някой ден. Дадох всички поради събитията. Мелбърн е доста спецелиамен град за мен, това е обичаният ми шампионат от Големия шлем. Надявам се, че ще имам опция да да се върна и да играя най-малко още един път, с цел да си напомня хубавите чувства ", приключи Новак Джокович.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР