Сърбинът Новак Джокович заяви, че сълзите в ложата на неговия

...
Сърбинът Новак Джокович заяви, че сълзите в ложата на неговия
Коментари Харесай

Новак Джокович след Десетата в Мелбърн: Сринах се емоционално - Тенис

Сърбинът Новак Джокович съобщи, че сълзите в ложата на неговия екип след успеха над Стефанос Циципас във финала на Откритото състезание на Австралия са резултат от прочувствен колапс след голямото напрежение, което съпътстваше сърбина в двете седмици на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Джокович победи Циципас с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) в повтаряне на техния край на Откритото състезание на Франция през 2021 година и завоюва рекордната десета купа в Мелбърн Парк, с цел да се изравни с Рафаел Надал с 22 трофея от Големия шлем и със извоюваните 2000 точки да възвърне първото място в международната класация на АТП.

Джокович трябваше да се оправи с казуса със сухожилието, с страстите от завръщането си в Мелбърн след депортирането му от Австралия през предходната година и абсурда с татко му, който бе сниман да театралничи с почитатели, държащи неразрешени съветски флагове.

" Когато влязох в ложата, прочувствено се сринах там и се разплаках с майка ми и брат ми, когато ги прегърнах. Тъй като до този миг не си позволявах да се разпръсквам с неща отвън корта, в това време травмата ме тормозеше и това елементарно можеше да наруши концентрацията ми. Изискваше се голяма психическа резистентност, с цел да остана фокусиран ", сподели Джокович пред кореспонденти.

Джокович сподели, че е бил по-нервен от нормално, идвайки на шампионата след депортирането му преди 12 месеца заради липса на ваксина против КОВИД-19.

" Не знаех по какъв начин ще бъда признат от хората, само че като цяло това беше доста позитивно преживяване ", добави сърбинът.

Драмата към татко му Сърджан се добави към проблемите му, откакто се появи видео, показващо го с почитатели, държащи съветски флагове, неразрешени при започване на шампионата.

Джокович старши пропусна полуфинала на сина си против американеца Томи Пол, отсъстваше и от конфликта за купата.

" Мислех, че нещата ще се успокоят във връзка с медиите и всичко останало, само че не се случи. И двамата се съгласихме, че евентуално би било по-добре той да не е там. Това доста ме наранява и мен, и него, тъй като това са доста специфични, неповторими моменти. Кой знае дали ще се повторят още веднъж. Не му беше елементарно. Видях го след финала, макар че беше благополучен да ме прегърне, виждах, че той беше малко печален. Той ми сподели, че е значимо да се усещам добре на корта, да печеля мача и той да е тук за мен. Ако ще е по-добре за мен... той да не е на трибуните, по този начин да бъде. Важното е, че имаме благополучен край ", сподели Новак Джокович.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР