Сърбинът Новак Джокович се класира за финала на турнира от

...
Сърбинът Новак Джокович се класира за финала на турнира от
Коментари Харесай

Велик спектакъл! Джокович спечели двудневната битка на титаните

Сърбинът Новак Джокович се класира за финала на шампионата от Големия шлем - " Уимбълдън ", откакто победи Рафаел Надал в конфликта на титаните. Срещата стартира през вчерашния ден, само че бе прекратена поради настъпването на нощта и продължи през днешния ден. Сърбинът завоюва с 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8, а общо двамата прекараха на корта 5 часа и 21 минути, написа Блиц.

 

Джокович записа своята победа номер 27 над своя огромен конкурент Надал, който остана с 25 успеха  в дуела. Ноле съумя и да изравни резултата в мачовете на трева посред им - 2-2 победи. Сърбинът ще се опита да завоюва своя четвърти трофей от " Уимбълдън " и общо 13-и от Големия шлем. Негов противник на финала в неделя ще бъде Кевин Андерсън от ЮАР, който пък записа триумф над Джон Иснър в мач, който продължи 6 часа и 36 минути.

Новак Джокович - Рафаел Надал - 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8

Първият сет в мача, който стартира през вчерашния ден, бе за Джокович. Сърбинът диктуваше темпото и използваше чудесно ширината на корта. Рафа на три пъти се измъкваше от пробив, само че при 3:3 Ноле съумя да стигне до брейк на 15. Последва затвърждаване на пробива и 5:3 в интерес на сърбина. В последна сметка той завоюва този първи сет с 6:4.

Вторият сет сподели на феновете равностойна и по-добра игра. Надал ускори форхенда си, само че отново се наложи да спясява точки за пробив първоначално. Световният номер 1 съумя на собствен ред да пробие Джокович и да поведе с 3:1, след което и с 4:2. Надал прекъсна серията с подаване на нула и удържа задатъка си – 6-3.

Ноле и Рафа се разиграха в третия сет и предложиха извънредно представление на почитателите. Рафа водеше играта и караше противника си да спринтира от едната до другата странична линия. Джокович обаче добре уплътняваше половината си и бе решен да се бори до последно. Сетът стигна до тайбрек. 

Той стартира с разменени мини-пробиви, след което Джокович дръпна с 4-2. Надал нямаше желание да се предава и изравни до 5-5, а по-късно и 7-7. Испанецът имаше получи три благоприятни условия да затвори сета, само че Джокович ги избави. Последва опция за Ноле, само че тя бе отразена. При 9-9 в своя изгода сърбинът съумя да направи мини-пробив, след което със своя сервис завоюва тайбрека и сета, с цел да поведе в резултата. 

След края на този сет срещата бе прекратена, поради настъпването на нощта. 

Днес двамата възобновиха своята борба, която стартира чудесно за Надал. Лидерът в ранглистата дръпна с 3:0, откакто избави две точки за пробив, само че съумя на собствен ред да завоюва сервиса на сърбина. Ноле обаче не се съобщи и стигна до равнене 3:3. Испанецът съумя да осъществя извънредно значим втори пробив при 4:3 в своя изгода, а по-късно избави три точки за поробив, преди да затвори сета - 6:3.

Решителният пет сет бе извънредно оспорван. Двамата титани вземаха относително елементарно своите подавания, само че при 4:3 в интерес на Джокович, сърбинът имаше опция да пробие. Надал заби страховит ас, а по-късно завоюва и идващите две разигравания, с цел да се стигне още веднъж до тъждество. 
На собствен ред испанецът получи две благоприятни условия за пробив при подаването на Джокович, само че сърбинът сподели темперамент и се измъкна от обстановката. Успешните сервис геймове се редяха един след различен, с цел да се стигне до 7:7. Тогава Надал получи два шанса за пробив. И двата бяха избавени, само че при 40-40 Рафа получи преимущество. Джокович още веднъж се измъкна и в последна сметка съумя да завоюва подаването си. С доста тъга Надал стори същото, въпреки Ноле да получи мачбол - 8:8. При 9:8 в своя изгода сърбинът стигна до три мачбола. Още при първия Надал прати топката в навън и  успеха е за Джокович!

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „ УИМБЪЛДЪН “ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „ УИМБЪЛДЪН “ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР