Сърбинът Новак Джокович продължи с добрите си изяви в последно

...
Сърбинът Новак Джокович продължи с добрите си изяви в последно
Коментари Харесай

Новак Джокович с титла №90 в кариерата си след победа над Циципас

Сърбинът Новак Джокович продължи с положителните си изяви напоследък и стигна до втора поредна купа, откакто завоюва шампионата от сериите АТП 500 в Астана. Във финала на конкуренцията Джокович победи Стефанос Циципас от Гърция с 6-3, 6-4.

Бившият номер 1 в света, който загуби единствено един сет през седмицата, доминираше във финала и стигна до бърз триумф след час и 15 минути игра. Джокович бе изключително стабилен на личен сервис, като не даде нито една опция за пробив на противника си, а от своя страна взе подаването на Циципас по веднъж във всеки сет, което му бе задоволително за успеха.

По този метод сърбинът стигна до четвърта купа от началото на сезона и общо 90-а в кариерата си. С този триумф Джокович си обезпечи и присъединяване във Финалите на АТП. Той заема десето място в конкуренцията за Торино, само че защото е спечелил купа от Големия шлем и няма по какъв начин да изпадне от топ 20, ще заема едно от осемте места в конкуренцията. Циципас също към този момент си обезпечи присъединяване в шампионата на най-хубавите осем.

По-рано през днешния ден американецът Тейлър Фриц победи сънародника си Франсис Тиафо със 7-6(3), 7-6(2) във финала на АТП 500 в Токио. Това значи, че от на следващия ден Фриц ще дебютира в топ 10 на международната класация. Фриц също по този начин е седми в борбата за Финалите на АТП.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР