Сърбинът беше избран да играе в третия сезон на хитовия

...
Сърбинът беше избран да играе в третия сезон на хитовия
Коментари Харесай

НВО ще изплати пълния хонорар на Милош Бикович, обвинен в подкрепа на войната в Украйна

Сърбинът беше определен да играе в третия сезон на хитовия сериал “Белият лотос “
Американският ефирен канал НВО ще изплати на сръбския артист Милош Бикович хонорар за присъединяване в третия сезон на сериала " Белият лотос ", макар че е освободен отговорностите по контракта си след обвиняване в поддръжка на съветската инвазия в Украйна, заяви районната телевизия Ен 1. Актьорът сподели, че ще подари хонорара си за щедрост.

Сръбският артист Милош Бикович трябваше да взе участие в шест от осемте епизода на третия сезон на сериала " Белият лотос ". Продуцентската къща обаче приключи съдействието си с артиста след реакцията на Украйна, която упрекна Бикович в поддръжка на войната в Украйна.

" HBO, не ви ли тормози да работите с човек, който поддържа геноцида и нарушава интернационалното право? ", попита украинското министерство на външните работи, представено от Агенция Франс Прес.

Актьорът отхвърли да поддържа войната, само че договорът му за присъединяване в сериала бе преустановен. Въпреки че Бикович няма да взе участие в сериала, НВО ще му изплати цялостния хонорар. Той заяви, че ще вложи целия си хонорар в филантропични дела, като помощ за образованието и професионалното рационализиране на младежи.

" Беше изключителна чест за мен да работя с (режисьора) Майк Уайт в подобен сериал. Моят претекст за присъединяване в плана беше извънредно актьорското предизвикателство. Тъй като няма да се стигне до реализацията, желая да насоча хонорара си към тези, които ще ни съставляват на следващия ден в света ", уточни Бикович пред белградския вестник " Блиц ".

Междувременно Асоциацията на трагичните артисти на Сърбия изрази " най-дълбоко страдание " във връзка решението на НВО, осведоми Ен 1.

" Тъжно е, че живеем във време, в което е толкоз елементарно да обвиниш някого в " поддръжка на геноцида " и " нарушение на интернационалното право ", без каквото и да е разглеждане на гласа на обвинявания ", показаха от асоциацията, написа Българска телеграфна агенция.

Актьорът, който е на 36 години, получи съветско поданство на 24 февруари 2021 година, една година преди началото на нашествието в Украйна. През 2018 година президентът Владимир Путин му връчи диплом за принос към културата на страната, напомня Агенция Франс Прес.

В средата на месец януари HBO разгласи, че Милош Бикович, който е взел участие в няколко съветски кино лентата, ще се причисли към актьорския състав на идващия сезон на " Белият лотос ". Снимките би трябвало да стартират в Тайланд през февруари, написаха американски медии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР