Сараево приветства принципната и постоянна позиция на Москва по отношение

...
Сараево приветства принципната и постоянна позиция на Москва по отношение
Коментари Харесай

Сараево: Русия заема принципна позиция за ситуацията в Босна и Херцеговина

Сараево приветства кардиналната и непрекъсната позиция на Москва във връзка с обстановката в Босна и Херцеговина, съобщи в петък министърът на външните работи на страната Игор Църнадак в диалог с съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Срещата се организира в постройката на министерството на външните работи на Босна и Херцеговина. Министрите започнаха диалози в стеснен състав, а по-късно към тях се причислиха делегациите на двете страни.

Русия заема кардинална позиция за обстановката в Босна и Херцеговина, сподели Църнадак, откривайки договарянията. Високо ценим вашата мощна и непрекъсната поддръжка на Дейтънското съглашение, посочи той.

Църнадак даде висока оценка на съдействието сред Москва и Сараево.

Ние имаме положителни връзки. Уверен съм, че тази аудиенция единствено ще ги укрепи. Доволен съм, че в програмата на вашата аудиенция е включено и посещаване в Баня Лука, сподели той.

От своя страна Лавров благодари на своя сътрудник за гостоприемството. Аз също изцяло споделям вашата оценка на нашите връзки, сподели Лавров.

Руският министър е в Сараево на работно посещаване. По-късно той ще посети Баня Лука, където ще бъде признат от президента на Република Сръбска Милорад Додик, а също от своя сръбски сътрудник Ивица Дачич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР