Сараево. Министър-председателят Бойко Борисов постави начало на официалната си визита

...
Сараево. Министър-председателят Бойко Борисов постави начало на официалната си визита
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов посети военната база Бутмир в Сараево

Сараево. Министър-председателят Бойко Борисов сложи начало на формалната си аудиенция в Босна и Херцеговина с посещаване на военната база " Бутмир ", оповестиха от държавната осведомителна работа . Това е първото посещаване в страната на началник на българското държавно управление. Бойко Борисов се срещна с командващия въоръжените сили на Европейският съюз там генерал-майор Антон Валднер. Премиерът Борисов означи значимостта на интервенция EUFOR ALTHEA и акцентира, че тя е от основно значение за поддържането на политическа и постоянна среда за сигурност в Босна и Херцеговина и за целия район на Западните Балкани. „ Операцията обезпечава поддръжка за протичането на демократичните промени в страната и подкрепя Въоръжените сили. Вярвам, че българското присъединяване в нея също способства за постигането на задачите в тази тенденция “, съобщи Борисов.
Българският министър-председател и генерал-майор Валднер показаха удовлетворение от положителното съдействие на EUFOR с Щаба на НАТО в Сараево, като генерал-майорът даде висока оценка на българския контингент в състава на EUFOR ALTHEA.
Премиерът Бойко Борисов се срещна и с командира на щаба на НАТО в Сараево бригаден военачалник Робърт Хюстън. Двамата разискаха значимостта, която има щаба на НАТО в Сараево за сигурността в района и приобщаването на страната към евроатлантическите полезности. „ България поддържа активирането на подготовката на Босна и Херцеговина за НАТО и задълбочаването на положителното взаимоотношение сред Европейски Съюз и Алианса в областта на сигурността и защитата “, съобщи министър-председателят.
Той се срещна и с военните от българския контингент в състава на EUFOR ALTHEA и употребява опцията да ги поздрави за професионализма и напъните, които поставят при осъществяване на отговорностите си по време на задачата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР