Сараево. Членът на Президиума на Босна и Херцеговина (БиХ) от

...
Сараево. Членът на Президиума на Босна и Херцеговина (БиХ) от
Коментари Харесай

Шефик Джаферович: Колинда Грабар-Китарович да се справи с нарастващата радикализация и войнстващите неофашистки движения в нейната страна

Сараево. Членът на Президиума на Босна и Херцеговина (БиХ) от босненските мюсюлмани Шефик Джаферович разяснява последното изявление на президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович от Израел, в което тя твърди, че БиХ е „ под контрола на войнстващ ислям “ и че „ БиХ се ръководи от хора, свързани с Иран и терористични организации “, като съобщи, че това са гнусни неистини, които не са подкрепени с никакви доказателства, написа електронното издание на сараевския всекидневник Dnevni Avaz .
В отговор Джаферович акцентира, че за всички в Европа и света е ясно, че това са „ неистини, измислени от нападателната и ксенофобска политика на формален Загреб към Босна и Херцеговина и бошняците, която има всички детайли на фашизма “.
„ Изявленията на президента на Република Хърватска съставляват същата пропагандна лексика, употребена от наказани военни нарушители и водачи на така наречен Херцег-Босна, когато се опитваха да оправдаят чудовищните закононарушения, които направиха против бошняци. Вместо да се дистанцира от визитата при заместник-председателя на Събранието (Босненското национално заседание в БиХ) Милиян Бъркич на наказания боен нарушител Бруно Стоич, както би бил направил президента на всяка цивилизована страна, Грабар-Китарович по този метод поддържа тази взаимна политика за престъпни инициативи, която е същински източник на неустойчивост и подкопаване на мира в района “ - съобщи члена на Президиума на БиХ.
Джаферович прикани хърватския президент да се оправи с възходящата радикализация и войнстващите неофашистки придвижвания в нейната страна, вместо да се занимава със задните дворове и офанзивите на други хора, с цел да навреди на имиджа на БиХ, оповестиха от Президентството на БиХ.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР