Сър Салман Рушди е изключен от апаратната вентилация, в съзнание

...
Сър Салман Рушди е изключен от апаратната вентилация, в съзнание
Коментари Харесай

Изключиха Рушди от апаратната вентилация, вече може да говори

Сър Салман Рушди е изключен от апаратната вентилация, в схващане е и към този момент даже приказва. Това заяви сътрудникът на писателя Андрю Уайли, съобщи Скай нюз.

Вчера окръжната прокуратура на окръг Чатокуа в щата Ню Йорк заяви, че писателят е намушкан с нож минимум 12 пъти, в това число в лицето и шията. Една от раните в региона на лицето е била в окото на писателя, като е допустимо той да го загуби. Друг удар с ножа е попаднал в корема, поради което е раздран черният дроб на Рушди. Има и голям брой други рани в региона на корема и гърдите.

При разпити през вчерашния ден обвиненият не се призна за отговорен за опит за ликвидиране. 24-годишният Хади Матар се появи в съда, облечен в черно-бял гащеризон и бяла маска на лицето, ръцете му бяха оковани с белезници.

Роденият в Индия английски публицист, сър Салман Рушди, трябваше да изнесе тирада пред аудитория в института Чатокуа, когато нападател изскочи на сцената и го наръга неведнъж с нож. Пострадалият Рушди незабавно бе откаран с хеликоптер в болница в Ню Йорк./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР