Сър Род Стюарт отказа концерт в Катар за откриването на

...
Сър Род Стюарт отказа концерт в Катар за откриването на
Коментари Харесай

Род Стюарт отхвърли оферта за 1 милион долара от Катар

Сър Род Стюарт отхвърли концерт в Катар за откриването на международното, макар че са му били препоръчани повече от 1 млн. $.

На 77-годишната рок легенда е била препоръчана седемцифрената сума, с цел да забавлява тълпите в близкоизточната страна, която беше определена за хазаин на идното Световно състезание по футбол, само че провокира дискусия поради нарушаванията на човешките права.

Стюарт сподели пред The Mirror: " Всъщност преди 15 месеца ми предложиха доста пари - над 1 милион $, с цел да вземам участие в концерт за откриването на футболното състезание. Отказах. Не е вярно да отида. И иранците също би трябвало да бъдат изхвърлени поради доставките на оръжие ".

В идния футболен шампионат ще вземат участие някогашната звезда на Take That Роби Уилямс, както и Крейг Дейвид и Тини Темпа, само че поп певицата Дуа Липа неотдавна опроверга слуховете, че ще излезе на сцената на откриването на шампионата, като се зарече в никакъв случай да не посети страната, до момента в който не бъдат обезпечени " всички човешки права ".

Тя съобщи: " В момента има доста спекулации, че ще вземам участие в церемонията по откриването на международното състезание по футбол в Катар. Няма да го направя и в никакъв случай не съм взела участие в договаряния за такова осъществяване. Ще поддържам Англия отдалеко и чакам с неспокойствие да посетя Катар, когато извърши всички задължения за съблюдаване на човешките права, които пое, когато завоюва правото да бъде хазаин на международното състезание ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР