Сър Кийр Стармър и Еманюел Макрон си разменят подаръци при първата среща

...
Sky News разбира, че сър Кийр - фен на Арсенал
Коментари Харесай

Sky News разбира, че сър Кийр - фен на Арсенал - е подарил на г-н Макрон футболна фланелка в цветовете на любимия му отбор, а в замяна са разменени чифт копчета за ръкавели.< /p>

Говорейки след срещата, сър Кийр каза, че двамата „имаха много политическа дискусия, обхващаща много въпроси, свързани с глобалната политика, но също така това беше възможността да погледнем в бъдещето просперитет, бъдеща сигурност, някои от най-належащите въпроси, които вълнуват мен, в съзнанието на президента".

Не е необичайно лидерите на опозицията да се срещат с чуждестранни лидери, особено преди избори. Дейвид Камерън се срещна с Барак Обама преди изборите през 2020 г.

Говорител на г-н Макрон каза: „Тяхната среща е част от диалога, който президентът на републиката поддържа с европейските политически играчи.“

Прессекретарят на Риши Сунак каза: „Не е необичайно лидерите на опозицията да се срещат със световни лидери.“

Стармър дава нов прякор на Сунак

Сър Кеир каза, че срещата е била „конструктивна и позитивна“, добавяйки: „Това беше първата ми възможност да кажа колко много ценя отношенията между нашите две страни, особено когато става дума за просперитет и сигурност и как, ако сме достатъчно привилегировани да бъдем избрани на власт, възнамеряваме да надградим тези отношения и да ги направим още по-силни отколкото е днес."

Лейбъристите наскоро изложиха своите планове за имиграцията, които включват опит за постигане на споразумение за връщане с ЕС.

Сър Keirtold Sunday Morning с Тревър Филипс: „Позволете ми да бъда абсолютно ясен относно това, защото правителството изпомпва пълен боклук тази седмица по отношение на числата, които предлага.

Прочетете повече:
Starmer предупреждава West faces „ос на нестабилност“
Джон Крейг: Обикалящият по света Стармър има провал в чувството за хумор

Изображение: Еманюел Макрон често се вижда на футболни събития

„Очевидно система от квоти на ЕС за членовете на ЕС... е, очевидно е, че не сме член на ЕС.

„Самата тази схема всъщност не работи много добре. Така че идеята, че ще се присъединим към схемата на ЕС за квоти, е пълна глупост. Ние не сме член на ЕС и аз не говорех за това.“

, Сър Кийр посочи желанието си да договори „далеч по-добра“ сделка с ЕС след Брекзит, ако спечели общи избори, очаквани през следващата година.

Това ще бъде като част от предоговарянето на Споразумението за търговия и сътрудничество, което трябва да се състои през 2025 г.

В отговор на това, консерватор Говорителят на партията каза: „Седем години след референдума Кийр Стармър иска да върне Великобритания на изходна позиция относно Брекзит, отваряйки отново аргументите от миналото.

“ Кийр Стармър подкрепи Remain, след това искаше втори референдум за Брекзит, но сега той казва, че го приема. Точно след като стана лидер на лейбъристите, той обеща да „застъпи аргумента за свободата на движение“, но сега не го прави. Преди три години той обеща той не би търсил големи промени в новите отношения на Обединеното кралство с ЕС, но сега последната му краткосрочна позиция е, че ще го направи.

„Каква цена би бил готов да плати Кийр Стармър на ЕС за предоговаряне нашата връзка?"

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР